Adrian Mutu, urmărit de cifra 10

Ultima actualizare:

    La prezentarea  oficială de ieri,  Adrian Mutu a  jonglat cu mingea  în vestiar
La prezentarea oficială de ieri, Adrian Mutu a jonglat cu mingea în vestiar

Adi Mutu a venit la Petrolul ca un adevărat star, intrând încă din start în posesia tricoului cu numărul 10. De altfel, aceasta este cifra care-l inspiră pe internaţionalul român şi în jurul căreia se învârte în prezent existenţa „Briliantului”.

Al 10-lea transfer din carieră. Petrolul este al 11-lea club trecut în CV-ul atacantului de 35 de ani. Mutu a făcut primii paşi în fotbal la FC Argeş în 1996, de unde a plecat la Dinamo şi apoi în străinătate (Inter, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena şi Ajaccio). Aşadar, transferul lui Mutu la Ploieşti e a 10-a schimbare de echipă din carieră.

10 ani de la scandalul „Cocaina". 2004 a fost un an blestemat pentru Mutu. Cumpărat de Roman Abramovic de la Parma în schimbul a 22,5 milioane de euro, românul n-a rezistat prea mult la Chelsea, antrenată atunci de Mourinho. În septembrie 2004, Mutu a fost găsit pozitiv la un control antidoping comandat chiar de tehnicianul lusitan, scandalul „Cocaina" determinându-i pe englezi să rupă contractul cu Mutu şi să-i ceară acestuia daune de peste 17 milioane de euro.

10 goluri a dat la Chelsea. În primul sezon la Chelsea, 2003-2004, Mutu a avut un debut fabulos, cu câteva goluri senzaţionale cu care i-a cucerit pe fanii echipei londoneze. Treptat, Mutu s-a stins, poate şi din cauza neînţelegerilor cu Jose Mourinho. Până să fie prins dopat, românul a punctat de 10 ori pentru Chelsea (6 în campionat, trei în cupă şi unul în cupele europene).

Al 10-lea „bătrân" din Liga I. La 35 de ani, Adi Mutu a intrat în topul celor mai bătrâni jucători care activează în Liga I. Proaspătul vârf al Petrolului e pe poziţia a 10-a în acest clasament inedit, ierarhia fiind dominată de Mihai Stere (Corona) şi de portughezul Nuno Claro (ACS Poli), fotbalişti de 38, respectiv 37 de ani. Buga (FC Braşov) şi senegalezul N'Doye (Săgeata) sunt alţi doi jucători care alcătuiesc un prim 11 al "moşnegilor" din Liga I.

„Il dieci", marca proprie de vin. În perioada în care făcea furori la Fiorentina, Mutu s-a gândit să lanseze o colecţie personală de vinuri din regiunea Castelnuovo. Aceasta a fost botezată „Il dieci di Mutu" (n.r.: dieci înseamnă zece în italiană), după numărul de pe tricou pe care „Briliantul" îl purta atât la Florenţa cât şi la naţionala României. La lansare, o sticlă de vin „Il Dieci" costa 11 euro.

10 ani de când e cu Consuelo. După divorţul de Alexandra Dinu, în 2003, Adi Mutu n-a stat prea mult timp burlac. Astfel, în urmă cu 10 ani, românul a cunoscut-o pe frumoasa Consuelo, cu care s-a însurat un an mai târziu. „Idila a început în 2004, ne-am cunoscut la o petrecere, prin intermediul unei prietene comune, de origine română. Consuelo m-a cucerit prin eleganţă şi prin felul în care râde", a mărturisit ulterior Mutu.

Numele şi porecla au câte 10 litere. Dacă numărăm literele care compun numele Adrian Mutu, ne împiedicăm din nou de cifra 10, care pare să-i fi fost predestinată încă de la naştere. Ca o coincidenţă izbitoare, porecla fotbalistului, „Briliantul", are şi ea tot 10 litere.

Maşina, personalizată. Normal cifra „magică" nu putea să lipsească nici de pe plăcuţele de înmatriculare. Indiferent de bolizii pe care i-a avut în parcul său auto, numărul zece apare alături de combinaţii gen „MUT" sau „ADY".  Acum, atacantul are la dispoziţiei două maşini de lux, şi ambele sunt personalizate cu acelaşi număr norocos.

Numărul 10, purtat şi la naţională. În istoria recentă a naţionalei, tricoul cu numărul 10 a creat multe polemici. Totuşi, Mutu a fost cel care s-a consacrat în acest echipament şi este, conform statisticii, demnul urmaş al lui Hagi, ambii având câte 35 de goluri pentru România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net