Adrian Mutu, la instalarea ca selecționer la tineret: Sunt mai norocos decât ceilalți

Ultima actualizare:

    Adrian Mutu este noul selecționer al naționalei Under 21 a RomânieiFOTO: FRF
Adrian Mutu este noul selecționer al naționalei Under 21 a RomânieiFOTO: FRF

Adrian Mutu a fost instalat oficial la cârma naționalei de tineret a României. Va fi a treia experiență de tehnician a ”Briliantului”, care a mai antrenat pe FC Voluntari și echipa U21 Al Wahda.

”Sunt onorat şi este o mare responsabilitate să fiu la naţionala de tineret, mai ales că vin după Mirel Rădoi şi sper să continui rezultatele lui. Simt presiunea, mai ales că vin după o performanţă mare, normal că şi eu vreau să continui lucrurile bune. Nu sunt aici să dau totul peste cap, ci să continui ce s-a început. Când sunt sub presiune, evoluez cel mai bine”, a declarat Mutu la conferința de presă de prezentare.

Fostul internațional român (77 de selecții și 35 de goluri la prima reprezentativă) și-a ales și staff-ul. Acesta va fi format din Nicolae Grigore și Adrian Boiangiu. ”Nea Adi cunoaște toți jucătorii și ne trebuia continuitate, iar pe Grig îl cunosc de la licență și vreau să lucrez cu el”, a explicat Mutu. Singura problemă e că Nicolae Grigore este și secund la Rapid, iar giuleștenii au aflat de mutare odată cu ziariștii.

În ceea ce privește șansele de calificare, Mutu este convins că ca reuși să-și ducă echipa la turneul final al Europenelor din 2021, turneu găzduit de Ungaria şi Slovenia. ”Avem un meci important cu Danemarca, o echipă foarte bună. Este o nouă generație care a început bine această campanie și vrem să ne calificăm la EURO. Simt presiune pentru că ei au avut o performanță extraordinară în vară. Sunt mai norocos decât ceilalți antrenori. Trebuie să le demonstrez că nu s-au înșelat când m-au ales pe mine”, a mai spus noul selecționer.

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net