Adrian Mutu a avut în copilărie altă poreclă. Iată care

Ultima actualizare:

    Mutu a fost mult timp liderul naţionalei României. Acum va încerca asta de la costumFoto Click!
Mutu a fost mult timp liderul naţionalei României. Acum va încerca asta de la costumFoto Click!

Adrian Mutu, unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti ai ultimilor 20 de ani, împlineşte, azi, 39 de ani. Primul antrenor al "Briliantului", Mihai Ianovschi, a povestit pentru Prosport.ro cum era copilul Adrian Mutu.

"A venit la fotbal în 1988 la o acţiune organizată de FC Argeş. Înainte, astea se făceau prin ziarul local. A văzut anunţul şi a sosit cu taică-su. Era un teren de beton acolo, erau condiţii primitive, dar totuşi ei au venit pe poarta stadionului. Bine, stăteau faţă de stadion la 150 de metri, maximum 200, şi ţin minte că Adi avea o minge în braţe din asta de cauciuc, aşa cum era pe vremuri. Era un copil, nu am întrebat cine e, ce face, trebuia să-i văd pe toţi şi după aceea să intru în amănunte... Au jucat acolo cinci contra cinci sau patru contra patru, nu mai ştiu exact că au trecut atâţia ani, dar mi-a atras atenţia îndemănarea lui şi ambiţia cu care se bătea pentru fiecare minge. Nu era un tip educat fotbalistic, iar copiii se luptau acolo şi tu trebuia să-l extragi pe cel mai bun. Apoi, după terminarea jocului, l-am întrebat: Unde e taică-tu? Hai la el. S-a prezentat: inginerul Spiridon...Mi-a zis că ce părere am, că ştie multe despre mine ca antrenor şi că dacă se poate să-l selecţionez pe Adi. I-am spus că prima dată trebuie să facă un examen medical complet, l-a făcut şi aşa ne-am apucat de treabă.", a declarat pentru Prosport.ro Mihai Ianovschi.

Acesta a povestit şi că în copilărie porecla lui Adi nu era "Briliantul" ci... "Brontozaurul". Aflaţi de ce i se spunea aşa din interviul acordat pentru prosport.ro, pe care îl puteţi citi AICI.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net