Adi Popa: «Trebuia să avem patru puncte în plus»

12-13-sport-adi-popa-mhc_3322.jpg

Adi Popa este cel mai bun marcator al României în preliminariile Mondialelor
Foto: sportpictures.eu

”Tricolorii” joacă vineri seară cu Armenia (ora 21.45, în direct la TVR 1), meciul care ar putea ucide şi ultima fărâmă de speranţă de a prinde barajul la turneul final din Rusia. După şase meciuri jucate în grupă, România este doar pe locul patru, cu şase puncte adunate, zece mai puţine decât liderul Polonia. ”Trebuia să avem cel puţin zece puncte”, spune Adi Popa, unul dintre golgheterii naţionalei.

  • Click!: Locul patru, şase puncte. Are rost să mai visăm cu ochii deschişi?

Adi Popa: E greu, dar încercăm să adunăm cât mai multe puncte şi vom vedea unde ne situăm.

  • Care au fost momentele care ne-au dus în subsolul clasamentului?

Am fost egalaţi în ultimele minute cu Muntenegru, apoi, cu Kazahstan am fost dezavantajaţi clar de arbitru, însă tot am avut ocazii de a înscrie. Erau patru puncte ce ne duceau destul de sus. Noi, ca şi joc, cred că puteam bate Danemarca şi obţine un egal acasă cu Polonia. Bine, acum după război e uşor să faci calcule, atunci trebuia să dovedim că putem.

  • Au fost net superiori polonezii? Danezii?

Nu mi s-au părut chiar aşa. Au echipe bune şi cel puţin scorul de acasă cu leşii nu reflectă realitatea. Dar au marcat la fiecare ocazie, au jucat pragmatic. Noi am avut o perioadă de dominare în a doua repriză... S-a nimerit să nu fim în cea mai bună zi şi s-a văzut pe tabelă.

  • Ai înscris cu Armenia şi apoi cu Muntenegru. Reuşeşti din nou?

Dacă voi fi pe teren, vreau să fac un joc bun şi sunt sigur că va veni şi golul.

  • Revine la lot Mkhitaryan. Cât contează prezenţa sa?

E un jucător foarte bun, poate face diferenţa, dar fotbalul e 11 la 11. Oricât ar aduce în plus, dacă nu e ajutat de ceilalţi i se vor anula calităţile. Nu mă sperie.

Vitezoman în Liga 1, abia face faţă în Anglia

Adi Popa a plecat de la FCSB în ianuarie, dar în primele luni la Reading nu a prins echipa foarte des. ”Au fost foarte multe lucruri noi. Nu există pauză de iarnă, să poţi să te antrenezi cu echipa, să joci în amicale. Am intrat direct în campionat. Oricum, sunt diferenţe de mentalitate, de cerinţe. Ca o paralelă, în România, în Liga 1, eram printre primii la capitolul viteză, iar aici abia mă aflu în plutonul fruntaş la echipa mea, nu vorbesc de întreg campionatul”, ne-a mărturisit Popa.

“În acest start de campionat am jucat constant, mai mult decât am făcut-o în primele şase luni. E important pentru moralul meu. Mă bucură faptul ăsta şi vreau să arăt şi la naţională că sunt într-o formă bună”, a mai spus fotbalistul. Internaţionalul român se bucură la echipa britanică de  mai mult timp liber.

”Am o viaţă liniştită şi prin prisma programului. Nu sunt niciodată două antrenamente într-o zi şi nu stăm în cantonament la meciurile de acasă. Practic, am mai mult timp pentru familie. Aici, eşti apreciat, respectat. Nici cu drumurile nu sunt probleme, conduc maşina cu volanul pe dreapta din prima săptămână de când am ajuns în Anglia”, ne-a dezvăluit Adi Popa.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1