Adi Mutu i-a pus gând rău lui Florin Bratu?

Ultima actualizare:

    "Briliantul" încearcă să evite ca antrenor ce a păţit de două ori ca fotbalist, pe final de carierăFoto: Click!
"Briliantul" încearcă să evite ca antrenor ce a păţit de două ori ca fotbalist, pe final de carierăFoto: Click!

Actualul director sportiv al naţionalei a criticat opţiunile tactice ale tehnicianului dinamovist în meciul de Cupă de la Craiova.

Adi Mutu (39 de ani) nu şi-a ascuns niciodată intenţia de a deveni antrenor. După ce şi-a luat licenţa, fostul internaţional îşi pregăteşte intrarea în pâine analizând greşelile colegilor de breaslă.

„Briliantul” îi dă o mână de ajutor selecţionerului Cosmin Contra la naţională, dar gândul său e în altă parte. Cariera de antrenorat i-a făcut mereu cu ochiul lui Mutu, debutul acestuia pe banca tehnică apropiindu-se cu paşi repezi. Cel mai probabil în vară, Adi Mutu se va despărţi de tricolori şi va lua în primire o echipă din Liga I.

Până atunci, pentru a atrage oferte, antrenorul Mutu îşi dă cu părerea în stânga şi-n dreapta, permiţându-şi chiar să ofere sfaturi unor alţi tehnicieni. Aşa s-a întâmplat după sfertul Craiova – Dinamo (1-0) din Cupa României, când Mutu a mitraliat alegerile tactice ale lui Florin Bratu, proaspătul antrenor al „câinilor”. „Experimentul cu Pesic vârf mi s-a părut nereuşit. Dinamo a suferit mult la construcţie, Torje nu stă bine fizic, iar Hanca şi Monroy sunt în formă slabă. Eu nu l-aş fi schimbat pe Salomao, putea pune probleme în situaţiile unu la unu. Putea  face mai mult Bratu, abia au legat trei pase în prima repriză”, a comentat Mutu. Inclusiv golul încasat de alb-roşii în Bănie a fost analizat la sânge. „La gol a fost greşeala lui Hanca, trebuia să se ducă în spate. Iar Penedo a ieşit total greşit”, a precizat directorul sportiv al naţionalei.

Postul de la naţională, în pericol

În calitate de fost jucător la Dinamo şi de fost oficial în „Ştefan cel Mare”, nu-i exlus ca Adi Mutu să vâneze în acest moment chiar postul ocupat de Florin Bratu. „Acest rezultat o duce pe Dinamo către un sezon ratat. Au ratat play-off-ul şi Cupa, iar Bratu va avea mult de muncă”, a adăugat Mutu, lăsând de înţeles că totul trebuie luat de la zero în curtea „câinilor”. Aşadar, Adi Mutu trage tare în această perioadă pentru a intra în antrenorat, cu atât mai mult cu cât peste o lună ar putea ajunge şomer. Mai exact, dacă Răzvan Burleanu va pierde şefia Federaţiei, e greu de crezut că „Briliantul” îşi va păstra postul călduţ de la naţională sub comanda lui Ionuţ Lupescu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net