Adi Mutu calcă urma lui Rădoi. ,,Briliantul" preia naţionala U21

Ultima actualizare:

    Adrian Mutu
Adrian Mutu

,,Briliantul” e alesul Federaţiei pentru a-l înlocui la U21 pe noul selecţioner al naţionalei mari.

La aproape 41 de ani, Adi Mutu revine puternic în fotbalul românesc. Profitând de relaţia bună cu Răzvan Burleanu, fostul internaţional are cele mai mari şanse să fie numit săptămâna viitoare ca selecţioner al naţionalei de tineret.

Rămas vacant după promovarea lui Mirel Rădoi la prima reprezentativă, postul de antrenor la U21 a fost ochit de tehnicieni precum Edi Iordănescu, Florin Bratu sau Costel Enache. În cele din urmă, ultimul cuvânt l-a avut preşedintele FRF, a cărui atenţie s-a îndreptat spre Adrian Mutu. Aflat în Emiratele Arabe Unite, la cârma echipei secunde a clubului Al-Wahda, ,,Briliantul” e chemat să se întoarcă în ţară pentru a continua munca lui Rădoi de la naţionala mică. Opţiunea lui Răzvan Burleanu se bazează pe tinereţea lui Mutu şi pe pofta acestuia de a se remarca pe banca tehnică, exact aşa cum a fost şi în cazul lui Rădoi. De asemenea, a contat enorm faptul că Burleanu a mai lucrat cu Mutu (ca director sportiv al FRF) în perioada octombrie 2017 – aprilie 2018, colaborare întreruptă doar de dorinţa fostului atacant de a intra în breasla antrenorilor.

Adi Mutu nu va avea viaţă uşoară la naţionala U21, în contextul ultimelor rezultate înregistrate de Mirel Rădoi, care au culminat cu semifinala disputată de România la Europeanul din vara acestui an. Astfel, principalul său obiectiv va fi o nouă calificare, la turneul final din 2021, programat în Ungaria şi Slovenia. Pentru aceasta, selecţionata lui Mutu are în faţă un obstacol destul de dificil, într-o grupă preliminară dominată deocamdată de Danemarca. Cum tricolorii mici au pierdut în deplasare contra danezilor (1-2) şi au făcut încă un pas greşit în Irlanda de Nord (0-0), calificarea directă de pe primul loc e dificil de obţinut. Totuşi, cu cât mai multe puncte acumulate în meciurile rămase, România s-ar putea califica direct şi din postura de cea mai bună echipă de pe locul doi. În caz contrar, ar urma un play-off cu o altă naţională clasată pe poziţia secundă în cele nouă grupe preliminare. În calculele calificării, extrem de important va fi chiar primul meci al naţionalei de tineret cu Adi Mutu la cârmă, derby-ul cu Danemarca de la 31 martie.

Clasamentul grupei de calificare

1. Danemarca       15p

2. România 10p

3. Finlanda 7p

4. Ucraina   3p

5. Irlanda de Nord         3p

6. Malta      1p

Programul României U21 în 2020

România – Danemarca  31 martie

Finlanda – România      4 septembrie

Malta – România 8 septembrie

Ucraina – România        9 octombrie

România – Malta 13 octombrie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net