Acuzați de comportament nesportiv, Neymar Jr şi Alvaro Gonzalez au scăpat „basma curată”

Ultima actualizare:

    Neymar Jr și Alvaro s-au contrat în finalul partidei din 13 septembrieFoto: EPA-EFE
Neymar Jr și Alvaro s-au contrat în finalul partidei din 13 septembrieFoto: EPA-EFE

Comisia de Disciplină a Ligii Fotbalului Profesionist din Franța (LFP) a anchetat acuzațiile aduse fundașului spaniol Alvaro Gonzalez (Olympique de Marseille) și atacantului brazilian Neymar Jr (PSG). Și a ajuns la concluzia că nu-i poate sancționa pe cei doi fotbaliști. În comunicatul remis presei de către LFP s-a subliniat faptul că, „după studierea dosarului şi audierea martorilor, Comisia a constatat că nu dispune de suficiente elemente pentru a decide o sancţiune".

La finalul partidei de la Paris, din 13 septembrie, în prelungiri, s-a produs o încăierare generală în urma căreia Kurzawa, Paredes, Neymar Jr (PSG), Amavi şi Benedetto (OM) au fost eliminaţi.  Comisia de Disciplină a LFP a dictat suspendări împotriva lui Kurzawa (6 meciuri), Amavi (3), Neymar (2+1 cu suspendare), Leandro Paredes (2 cu suspendare) și Benedetto (1).

Mai apoi, Neymar Jr l-a acuzat pe Alvaro Gonzalez, de rasism. În primul mitan al meciului câștigat la limită (1-0) de OM, Neymar s-a adresat arbitrului pentru a se plânge de comportamentul lui Alvaro Gonzalez. „Rasism, nu", a repetat brazilianul de mai multe ori.  În timpul încăierării generale de la sfârşitul meciului, brazilianul şi spaniolul s-au înjurat reciproc, iar Neymar a fost eliminat pentru o palmă pe care i-a dat-o fundaşului. „A fost uşor ca VAR-ul să-mi surprindă <<agresiunea>>... Acum vreau să arate imaginea rasistului care îmi strigă <<fiu de maimuţă nenorocită>> Asta vreau să văd", a scris Neymar, după meci, pe reţelele de socializare. Alvaro Gonzalez a respins acuzaţiile, tot pe reţele de socializare: „Nu există loc pentru rasism. Uneori trebuie să înveţi să pierzi şi să-ţi asumi pe teren. Trei puncte incredibile, astăzi".

Antrenorii n-au auzit când a fost înjurat Neymar Jr 

Pe de altă parte, nici antrenorii celor două formații n-au putut confirma acuzele lui Neymar Jr. „Mi-a spus că a fost o insultă rasistă, dar nu am auzit-o pe teren. Toată lumea are aceeaşi părere: indiferent că e în societate sau în fotbal, în sport, în viaţă, rasismul nu poate exista. Este clar! Dar sincer, nu am auzit. Deci nu pot comenta", a spus antrenorul PSG, Thomas Tuchel. „Sper că nu este nimic. Sper că asta nu va arunca o umbră pe această victorie. Nu cred, pentru că Alvaro este un jucător cu experienţă. Nu există loc pentru rasism în fotbal. Nu cred că a fost cazul...".

Neymar Jr a fost acuzat că l-a jignit pe japonezul Sakai

La câteva zile după meci, o persoană din anturajul clubului din Marsilia a confirmat o știre difuzată de postul de radio spaniol Cadena Cope. Aceasta a declarat pentru AFP, sub anonimat, că Neymar Jr l-ar fi jgnit în două rânduri pe fotbalistul nipon Hiroki Sakai (OM). „Acestea sunt doar acuzaţii făcute de un jurnalist spaniol (n.r. - de la Cadena Cope), fără îndoială controlat de la distanţă de clubul din Marsilia. Pentru noi, asta nu are valoare. De obicei, în astfel de cazuri, când ai un videoclip, îl postezi pe reţelele de socializare. Este mult mai eficient", a comentat un reprezentant al formației pariziene.

Olympique de Marseille a reacționat astfel după ce postul brazilian TV Globo a anunţat,  în 21 septembrie, că PSG a oferit Ligii Franceze a Fotbalului Profesionist (LFP) un montaj video în care, potrivit experţilor în citirea buzelor, se observă că Neymar Jr ar fi fost victima unor remarci rasiste ale lui Alvaro Gonzalez în timpul meciului din 13 septembrie, de pe Stadionul „Parc des Princes”.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net