Acum o lună era în ghips, marți a jucat titular pentru Anglia

maguire_anglia_euro.jpg

Harry Maguire a jucat tot meciul
Harry Maguire a jucat tot meciul
Foto: Guliver/ GettyImages

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Anglia s-a calificat de pe primul loc în grupă în optimile de finală de la Euro 2020, în urma victorie cu 1-0 obținute în fața Cehiei. Toți ochii au fost pe fundașul Harry Maguire, care a revenit pe teren după o accidentare suferită în luna mai.

Internaționalul englez a revenit într-un meci după 44 de zile de la accidentarea suferită în campionat la glezna piciorului stâng, iar prestația sa a fost una fără cusur, chiar dacă adversarii erau deciși să înscrie pentru a evita ocuparea locului 3. Mai mult, Maguire a jucat tot meciul, dând siguranță apărării și sporind așteptările fanilor măcar la prezența în premieră în finală, dacă nu chiar la cucerirea pentru prima dată a trofeului european. Coșmarul lui Maguire (28 de ani) a început la 9 mai, în meciul pe care echipa lui, Manchester United, l-a disputat contra celor de la Aston Villa. O intervenție mai dură a unui adversar l-a făcut indisponibil pentru ultimele etape ale campionatului, pentru finala Ligii Europa și pentru prima parte a Europeanului. Chiar dacă știa că nu îl va putea folosi în primele două meciuri, selecționerul englez Gareth Southgate l-a convocat pe Maguire, care, așa cum au declarat cei din echipa medicală a formației britanice s-a recuperate ca personajele din basme, mult mai repede. Astfel, dacă la 18 mai cel mai scump fundaș din lume – Manchester United a plătit pentru el 93 de milioane de euro lui Leicester în 2019 – era fotografiat mergând în cârje și cu o gheată specială care să-I țină imobilizată glezna, la 22 iunie el și-a făcut debutul în apărarea Angliei la acest Campionat European. Iar revenirea lui în primul 11 a fost benefică, pentru că formația nu primit gol, ba din contră, a marcat, impunându-se cu 1-0 prin golul lui Sterling în minutul 12.

Câștigarea grupei îi pune pe englezi într-o postură favorabilă, pentru că asta înseamnă că și-au asigurat disputarea tuturor meciurilor pe stadionul Wembley. Numai că acest noroc are și un revers, iar acesta e dat de viitoarea adversară. Conform regulamentului, englezii vor juca în optimile de finală contra echipei clasate pe locul secund în grupa F, cea în care se luptă Franța, Portugalia și Germania și care și-a aflat deznădământul aseară, după închiderea ediției. Oricare ar fi însă numele adversarei, aceasta va fi, cu siguranță, cea mai tare partidă a optimilor de finală de la Euro 2020.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul