9,3 kilograme de ciocolată, ”primă” de calificare la Cupa Mondială

Ultima actualizare:

    Elveția s-a calificat surprinzător la Cupa MondialăFOTO: EPA
Elveția s-a calificat surprinzător la Cupa MondialăFOTO: EPA

Surprinzătoarea calificare a Elveției la Campionatul Mondial de fotbal în dauna campioanei europene, Italia, a dat naștere unuia dintre cele mai originale cadouri din istoria sportului.

Pentru a le mulțumi fotbaliștilor din Irlanda de Nord că au ținut piept peninsularilor și au scos un 0-0 care i-a aruncat pe italieni pe poziția a doua, care duce în baraj, elvețienii le-au trimis acestora nu mai puțin de 9,3 kilograme de ciocolată! Acestea reprezintă cele 93 de minute de rezistenţă a Irlandei de Nord în faţa Italiei, la partida din 15 noiembrie.

Într-un filmuleţ postat pe contul oficial al naţionalei Elveţiei, selecţionerului Murat Yakin poate fi văzut fredonând melodia Sweet Caroline  în timp ce pregăteşte ciocolata pentru a fi trimisă la federaţia nord-irlandeză. La 15 noiembrie, Elveţia s-a impus cu scorul de 4-0 în meciul cu Bulgaria şi Irlanda de Nord a remizat cu Italia, scor 0-0. În urma acestor rezultate, elveţienii au câştigat grupa şi s-au calificat la Cupa Mondială, iar italienii au terminat pe locul doi şi vor juca la baraj.

Vineri se stabilesc meciurile de baraj pentru Cupa Mondială 2022

Ei își vor afla chiar vineri adversara din primul baraj de calificare. Peninsularii vor face parte din prima urnă valorică, alături de Portugalia, Scoția, Rusia, Suedia și Țara Galilor. Cea de-a doua este formată din Turcia, Polonia, Macedonia de Nord, Ucraina, Austria şi Cehia.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net