7 secrete ale lui Tudor Băluță, cel mai bun jucător român în victoria cu Croația de la CE U21

Ultima actualizare:

    Tudor Băluță, după golul marcat in poarta CroațieiFOTO: Profimedia
Tudor Băluță, după golul marcat in poarta CroațieiFOTO: Profimedia

Naționala României a avut un start senzațional la turneul final al Campionatului European Under 21. Victoria cu 4-1 obținută în fața Croației a transformat echipa noastră într-una dintre candidatele autorizate la calificarea în sferturile de finală. La acest succes a contribuit decisiv și mijocașul defensiv Tudor Băluță, care nu doar că a marcat golul de 3-1, dar a avut o prestație care i-a făcut pe mulți să îl compare cu Gică Popescu. Click! vă prezintă 7 lucruri mai puțin cunoscute despre fotbalistul care va evolua din iulie la formația engleză Brighton.

A fost un elev eminent. Tudor Băluță a încheiat clasa a XII-a cu media 9,96, a doua din liceul în care a învățat, ”Ion Podaru”, din Ovidiu. Bacalaureatul l-a luat cu media generală de 8,81. ”Am ţinut mereu să fiu atent cu şcoala, am avut note mari întotdeauna. Nu m-a obligat nimeni, pur şi simplu am simţit nevoia şi am crezut că aşa este cel mai bine. Am cam luat premiu în fiecare an. Colegii făceau glume când eram prin clasa a noua, că sunt tocilar, dar nu m-a deranjat niciodată”, declara fotbalistul pentru ”Gazeta Sporturilor”. El mărturisea că limba engleză era materia lui preferată, iar acest lucru se pare că a contat foarte mult în momentul în care cei de la Brighton și-au propus să-l transfere.

A crescut cu Craiova în suflet. Născut la Craiova, la 27 martie 1999, Tudor a crescut cu iubirea pentru Știința în suflet. De altfel, el a mers de mic, împreună cu tatăl său, la meciurile oltenilor. De acolo s-a aprins și dragostea pentru fotbal, așa că la vârsta de 7 ani a început să meargă la antrenamente.

A început fotbalul la Școala de Fotbal Gică Popescu. Primii pași în fotbal i-a făcut la Școala de Fotbal Gică Popescu, acolo unde a ajuns deoarece tatăl său îl cunoștea pe unul dintre antrenorii de acolo, după cum a recunoscut jucătorul pentru gsp.ro. Culmea, acum a ajuns să fie comparat chiar cu Gică Popescu, unul dintre primii săi idoli. Fiind înalt, a început ca fundaș central. La Viitorul a ajuns după 8 ani, fiind descoperit de Gică Hagi la un meci amical.

Este student la sport. După ce a terminat liceul, Tudor Băluță s-a înscris la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Constanța. El recunoaște că a ales-o deoarece aceasta s-a potrivit cel mai bine cu programul lui încărcat și nu a exclus ca, pe viitor, să urmeze și cursurile unei alte insituții de învățământ.

Transferat la Brighton pentru 3 milioane de euro. În luna februarie, Tudor Băluță a semnat un contract pe trei ani cu formația engleză Brighton, la care evoluează și Florin Andone. El va merge la noua echipă imediat după terminarea Campionatului European și, pentru început, va evolua la echipa de tineret. Românul va avea un salariu lunar de 45.000 de euro și a primit 80.000 de euro la semnatură.

Este cel mai înalt tricolor. La 1,91 m, Tudor este cel mai înalt jucător din lotul naționalei României prezentă la turneul final al Campionatului European U21. Înălțimea îl ajută să domine duelurile aeriene pe care pe poartă la mijlocul terenului din postura de mijlocaș defensiv.

A debutat întâi în naționala de seniori. Băluță reprezintă unul dintre puținele cazuri de fotbaliști care au debutat mai întâi la naționala de seniori și apoi la cea de tineret. El a disputat primul meci sub tricolor ăn amicalul cu Chile, din 2018, când avea doar 19 ani. Prima partidă disputată ca titular la naționala Under 21 a fost chiar cea de la turneul final al Europenelor, câștigată cu 4-1 în fața Croației.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net