7 secrete ale lui Mihăilă fără milă

Ultima actualizare:

    Valentin Mihăilă a marcat trei goluri contra Finlandei în preliminariile Europene Under 21FOTO: Sportpictures.eu
Valentin Mihăilă a marcat trei goluri contra Finlandei în preliminariile Europene Under 21FOTO: Sportpictures.eu

Valentin Mihăilă era cunoscut până acum ca un tânăr jucător talentat, dar ceea ce a reușit în victoria cu 4-1 obținută de România în fața Finlandei, în preliminariile Europeanului Under 21, l-a transformat peste noapte într-un erou după ce a marcat trei goluri contra nordicilor. Click! vă prezintă 7 secrete ale olteanului care este noua perlă a Ligii 1.

S-a născut lângă Târgoviște. Valentin Mihăilă s-a născut la 2 februarie 2000, în localitatea Finta, situată la 40 de kilometri de Târgoviște. A fost transferat în juniorat de Astra, după care a ajuns la juniorii Universității Craiova. De la vârsta de 18 ani face parte din lotul echipei mari a Științei.

Tatăl său e antrenor. Mihăilă provine dintr-o familie în care fotbalul ”se mănâncă pe pâine”. Tatăl său este antrenor la formația din localitatea natală, Gaz Metan Finta. De asemenea, fratele lui Valentin a fost fotbalist la FCM Târgoviște.

Trei meciuri și patru goluri la națională. Revelația actualei ediții a Ligii 1, Valentin Mihăilă a fost convocat în această toamnă și la naționala de tineret. Partida cu Finlanda, în care a înscris trei goluri, a fost doar a treia din cariera lui la Under 21. În total, el are patru reușite sub tricolor, primul lui gol pentru națională fiind marcat în victoria cu 3-0 obținută în fața Irlandei de Nord.

Cotat la 800.000 de euro, are ofertă de 5 milioane de euro. Conform fostului manager al centrului de juniori al Craiovei, Silviu Bogdan, pe adresa lui Mihăiă ar fi sosit la club o ofertă de 5 milioane de euro. „În momentul acesta un club important din Europa e dispus să ofere minimum 5 milioane de euro pe Mihăilă, iar oferta poate merge până la 7 milioane de euro. Din câte îl știu pe Rotaru, nu-i va da drumul și cel puțin până la vară sigur nu va pleca”, a spus Silviu Bogdan la Oltenia TV. Conform site-ului transfermarkt.com, jucătorul este cotat la 800.000 de euro.

Numele lui a intrat în istoria Ligii 1. Numele lui Valentin Mihăilă va rămâne pentru totdeauna în istoria Ligii 1 datorită golului marcat în primăvara anului trecut, în etapa a a șasea a play-off-ului, contra Astrei. El a devenit, prin reușita din minutul 68, primul jucător născut în 2000 sau mai mic care a înscris în Liga 1.

La un pas de moarte în urmă cu un an. Anul trecut, la 2 noiembrie, Valentin a depășit o mare cumpănă a vieții. Era minutul 10 al meciului disputat de Craiova la Iași (scor final 3-0 pentru olteni), când jucătorul gazdelor, Laurențiu Rus, l-a lovit puternic în cap din săritură, Mihăilă pierzându-și conștiența. Și-a revenit abia după câteva, minute, în ambulanță.

Mitriță este idolul lui. La Universitatea Craiova, Mihăilă a devenit titular pe postul pe care a jucat Alex Mitriță, transferat la New York City. Acesta era, de altfel, și idolul tânărului fotbalist, sfătuindu-l de multe ori la antrenamente și ținând legătura cu el și după ce a plecat în SUA.

Mirel Rădoi: ”Jucătorii au avut o reacție matură”

La finalul partidei, selecționerul naționalei de tineret a României, Mirel Rădoi, era foarte mândru de modul în care elevii săi au reușit să treacă peste șocul folului marcat de finlandezi în minutul 3. ”Sincer, mă mulțumeam și cu 1-0 în seara aceasta. Am luat gol destul de repede, în minutul 3, dar e bine că am revenit și că am marcat mai multe goluri. E bine că jucătorii au avut o reacție matură, pentru că la vârsta asta un gol în minutul trei te poate demoraliza. Ei au arătat că și-au împins limitele și că au depășit acea barieră mentală cu care ne-am confruntat până acum. Au arătat în continuare calm, maturitate. Este un aspect pe carte l-am câștigat în seara aceastaNe așteaptă acum un meci foarte greu în deplasare cu Irlanda de Nord. E clar că datele problemei, mai ales ce s-a întâmplat în repriza a doua, se vor repeta și în Irlanda de Nord. Chiar dacă va fi aceeași ploaie măruntă, să sperăm că nu vom avea parte și de acest vânt, care ne-a pus mari probleme”, a spus Rădoi, după meci, la Pro X.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net