7 secrete ale lui George Pușcaș, noul golgheter al naționalei României

Ultima actualizare:

    George PușcașFOTO: Sportpictures.eu
George PușcașFOTO: Sportpictures.eu

Cu cele două goluri marcate în fața Maltei, atacantul George Pușcaș a fost eroul României în victoria cu 4-0 obținută pe stadionul din La Valleta, în preliminariile Campionatului European 2020. A fost doar momentul de glorie al unui fotbalist căruia i se prevedea de mic un viitor de aur și care, săptămâna viitoare, va juca la turneul final al Europenelor Under 21. Click! vă prezintă 7 lucruri mai puțin cunoscute despre atacantul român.

S-a născut lângă Balc. Cu un nume predestinat parcă, George Pușcaș s-a născut la 8 aprilie 1996 în localitatea Marghita, aflată la doar 21 de kilometri de Balc, cunoscutul domeniu al lui Ion Țiriac. Când era copil uneori și George mergea, alături de tatăl lui, la diverse partide de vânătoare. Totuși, nu este un pasionat al trasului cu arma.

A stat în cămin la Salonta. Pentru că era un mare talent și vroia mereu să progreseze, a plecat, la aproape 12 ani, de la Viitorul Marghita la Academia celor de la Liberty Salonta. A stat în cămin, alături de ceilalți fotbaliști, dar a reușit să debuteze la doar 15 ani în liga secundă, în tricoul celor de la FC Bihor, pentru care în campionatul 2012/ 2013 a marcat două goluri în 13 partide disputate.

Inter a plătit pe el 600.000 de euro la 17 ani. La doar 17 ani a părăsit România, plecând la unul dintre cele mai cunoscute cluburi din lume, Internazionale. Fosta echipă a lui Chivu a plătit pe adolescentul român 600.000 de euro, o sumă foarte mare pentru un asemenea nivel. De-a lungul timpului, el a adunat patru apariții în tricoul interiștilor, dar apoi a fost mai mereu monedă de schimb. A fost vândut în cele din urmă, anul trecut, pentru 3,2 milioane de euro la Palermo, formație cu care nu a putut promova pe prima scenă din cauza unei penalizări dictate de Federația Italiană.

Lucrează cu un mental coach. Pușcaș este conștient că performanța de cel mai înalt nivel nu poate fi posibilă fără o bună pregătire mentală. De aceea, de câțiva ani lucrează în Italia cu un mental coach, pe care îl plătește chiar el, iar acest lucru l-a ajutat să devină un jucător complet și să treacă mereu cu bine peste perioadele în care era doar rezervă sau în care era accidentat. Cele mai grele moment pentru el au fost cele din 2016, pe când era la Benevento, când a suferit două operații în patru luni.

A mai dat probe în Anglia și Franța. Înainte de a fi acontat de Internazionale Milano, Pușcaș a mai dat probe în Anglia, la Arsenal, și în Franța, la Girondins de Bordeaux. Nu a fost păstrat, dar tot mai visează ca într-o bună zi să ajungă să joace în campionatul Angliei, unul care i s-ar potrivi foarte bine, având în vedere calitățile lui fizice și spiritual foarte bătăios.

Când era mic era fan Keșeru. Remarcat de selecționerii formațiilor de copii și juniori, el a jucat la toate categoriile de vârstă și a făcut-o foarte bine. Intervievat acum câțiva ani de Prosport, el mărturisea că urmărește cu interes jocul Stelei și era fascinat de evoluțiile atacantului de atunci al echipei, Keșeru. Ei bine, acum a ajuns să joace în atacul naționalei de seniori chiar alături de idolul său.

Este dorit de Fenerbahce. Evoluțiile foarte bune avute în Serie B, la Palermo, au făcut ca Pușcaș să ajungă să fie cotat la aproape 3 milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt. Pe adresa lui au sosit deja multe oferte, cea mai serioasă părând a fi cea de la Fenerbahce, club care e gata să achite pe el 3,5 milioane de euro. De asemenea, în ultimele luni Gigi Becali, patronul FCSB, și-a exprimat interesul pentru achiziționarea tânărului atacant român, însă a fost refuzat de fiecare dată. Cota lui Pușcaș ar putea însă exploda după turneul final al Campionatului European U21, acolo unde va juca alături de coechipierii lui din naționala României, începând de săptănmâna viitoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net