7 lucruri cu care am rămas după prima etapă de la reluarea Ligii 1

Ultima actualizare:

    CFR Cluj s-a detasat in fruntea clasamentuluiFOTO: Sportpictures.eu
CFR Cluj s-a detasat in fruntea clasamentuluiFOTO: Sportpictures.eu

Reluarea meciurilor primei divizii a fotbalului românesc după aproape trei luni de pauză forțată de pandemia de coronavirus a adus câteva confirmări, dar și câteva noutăți. De asemenea, am avut și o demitere de antrenor. Click! vă prezintă 7 lucruri demne de reținut după restartul Ligii 1.

1. Primul antrenor dat afară. La mai puțin de 24 de ore după egalul înregistrat la Sepsi, scor 1-1, antrenorul Vasile Miriuță a fost dat afară de la FC Hermannstadt. Mutarea se pare că a fost ”comandată” de noua patroană a clubului, Anamaria Prodan, care a spus că în acest moment ”conducerea își dorește un joc mai ofensiv”. Așa că l-a adus din Spania pe Ruben Albes (35 de ani). ”S-a ales varianta antrenorilor spanioli. Încercăm toți să facem eforturi mari pentru ca echipa să rămână în Liga 1. Conducerea își dorește un joc mai ofensiv. Eu nu-mi permit să analizez jocul antrenorului, ei l-au adus pe Miriuță, ei l-au dat afară”, a declarat Anamaria Prodan la DigiSport.

2. CFR Cluj s-a distanțat în clasament. Învingătoare cu 1-0 în fața FCSB, campioana ultimelor două ediții a făcut un pas important spre al treilea titlu consecutiv. Ea are acum 7 puncte în fața urmăritoarelor sale, Universitatea Craiova și FCSB, oltenii având, însă, un meci mai puțin disputat.

3. FC Voluntari este de neoprit. După ce, în iarnă, păreau condamnați la retrogradare, jucătorii de lângă București s-au trezit la viață după instalarea pe banca tehnică a antrenorului Mihai Teja. Au legat victoriile, iar ultima, 3-0 cu Clinceni, a fost importantă de două ori: mai întâi pentru că a fost obținută în fața unei contracandidate la menținerea în prima ligă, iar apoi pentru că succesul a echivalat cu părăsirea ”lanternei roșii”. Mai mult, acum Voluntari a ajuns pe locul 5 în play-out, deasupra poziției de baraj!

4. Mircea Rednic se teme de aranjamente. Învins cu 2-1 de Viitorul, antrenorul Politehnicii Iași, Mircea Rednic, a ieșit după meci în stilul propriu, acuzând posibile conspirații spre finalul campionatului. ”Nu există fair-play. O echipă stă două săptămâni, au posibilitatea să se antreneze în grup. Noi avem şi cupa, jucăm trei meciuri într-o săptămână. Chindia, cu care ne luptăm, nu a jucat, au avut posibilitatea să facă un meci amical, noi nu am putut să facem un amical, Sibiul a jucat şi acum au pauză, normal că sunt un pic îngrijorat, pentru că o să fie oboseală. Nu mi se pare corect. Ori jucăm toţi, ori stăm. Când jucăm, până la ce dată? Eu sunt român, am atâta experienţă şi am văzut în perioada asta dezvăluiri făcute de foşti jucători. Te mai gândeşti că se mai fac şi socoteli şi planuri, nu?”, a declarat tehnicianul.

5. Au apărut primele cazuri de coronavirus în fotbalul românesc. Cele 14 cluburi din Liga 1 s-au luptat atât de mult pentru a șterge prevederea regulamentară prin care erau obligate să stea în cantonament pe tot parcursul competiției, încât au căzut în propria capcană. După ce li s-a relaxat programul, au apărut și primele două cazuri de coronavirus în Liga 1: magazionerul clubului Dinamo și medicul de la FC Hermannstadt. Cum ele au fost descoperite chiar la testele de dinaintea startului, din cauza lor, meciurile au fost amânate și echipele nu pot juca meciuri timp de mai multe etape, tot programul Ligii 1 fiind perturbat.

6. Regula celor 5 schimbări nu a fost folosită de toată lumea. Introdusă de FIFA până la finalul anului 2020, regula celor cinci schimbări, menită să apere jucătorii de posibile accidentări, nu a fost aplicată de toate cele 10 echipe care au reușit să joace în prima etapă de la reluarea campionatului. Trei dintre ele, FCSB, Sepsi și Astra Giurgiu, au apelat la mai puține modificări pe parcursul meciurilor.

7. Helmuth Duckadam și-a dat demisia de la FCSB. Ultima legendă a Stelei care rămăsese alături de FCSB, Helmuth Duckadam, a decis să demisioneze din funcția de președinte de imagine al grupării, dezamăgit de atitudinea avută de cei de acolo față de el, dar și de tăierea salariului cu 75%. Gigi Becali a motivat decizia de a tăia din banii ”Eroului de la Sevilla” prin necesitatea de a face economii, chiar dacă economiile în cazul fostului portar însemnau ceva mai mult de 1.500 de euro pe lună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net