56! Englezul Harry Kane a dat goluri cât atacanţii naţionalei României la un loc

Ultima actualizare:

    Atacantul lui Tottenham a fost decisiv în victoria chinuită cu africaniiClick!
Atacantul lui Tottenham a fost decisiv în victoria chinuită cu africaniiClick!

Atacantul lui Tottenham a terminat anul 2017 cu 56 de reuşite, tot atâtea câte au împreună Keşeru, Florin Andone, Alibec şi Bogdan Stancu.

Englezul Harry Kane a fost o maşină de goluri în acest an, într-un campionat teribil de dificil. Ca o comparaţie, primii patru atacanţi ai României au cumulat tot 56 de goluri, dar în competiţii mult mai slabe valoric.

Finalul lui 2017 a consemnat performanţa fabuloasă a vârfului echipei Tottenham, Harry Kane. Cu două „triple” în ultimele două etape de Premier League, jucătorul de 24 de ani a ajuns la cota 56 de goluri în anul pe care îl încheiem duminică. Kane i-a depăşit astfel la mustaţă pe Leo Messi şi Cristiano Ronaldo, care s-au oprit la 54, respectiv 53 de goluri în toate competiţiile la care au luat parte. Pentru a înţelege mai bine performanţa incredibilă a lui Kane, să-l comparăm pe internaţionalul englez cu principalii atacanţi pe care s-a bazat naţionala României în ultimii ani.

Singurul care a depăşit jumătate din golurile lui Kane e „bulgarul” Claudiu Keşeru. Românul de la Ludogoreţ a punctat de 30 de ori în 2017, dar împotriva unor adversari net inferiori.


    Claudiu Keşeru
Claudiu Keşeru

Astfel, în timp ce Kane înscria la foc automat cu Mancehester United, Liverpool, Chelsea, ori contra naţionalei Franţei, Keşeru se dezlănţuia împotriva unor grupări precum Etar Veliko Târnovo, Vereya sau Pirin.

Mergând mai departe, singurul atacant român care evoluează într-o ligă de nivelul Premier League e „spaniolul” Florin Andone.


    Florin Andone
Florin Andone

Jucătorul celor de la Deportivo n-a avut însă un 2017 aşa cum şi-ar fi dorit. Per total, el a dat numai nouă goluri din ianuarie încoace, asta în timp ce golgheterul Harry Kane a strâns opt goluri doar în luna decembrie. Despre Albec şi Bogdan Stancu, alte două piese grele în angrenajul tricolorilor, n-ar fi multe de spus în 2017.


    Denis Alibec
Denis Alibec

Dacă Alibec s-a împotmolit în mediocritatea oferită de Liga I, „Motanul” Stancu a uitat să dea goluri în Turcia, în tricoul echipei Bursaspor. Atacantul de la FCSB a avut o primă jumătate de an acceptabilă , blocându-se definitiv în toamnă, ultimul gol al lui Alibec fiind consemnat la începutul lunii august.


    Bogdan Stancu
Bogdan Stancu

Dacă Alibec a pierdut primul 11 la FCSB, Bogdan Stancu e în continuare titular incontestabil la Bursa în ciuda faptului că n-a dat decât şase goluri în 2017, dintre care două pentru naţionala României.

În ierarhia golgheterilor români din Liga I în 2017, George Ţucudean de la Viitorul şi Alex Ioniţă de la Astra îşi împart prima poziţie, cu câte 16 reuşite. Ambii au reuşit să intre timid în anturajul naţionalei, dar au primit deocamdată extrem de puţine şanse din partea selecţionerului Contra. La fel e şi cazul olteanului Băluţă, care a dat 14 goluri în acest an la Craiova, dar la naţională e mai mult ignorat.

Top 3 golgheteri români din Liga I în 2017

Jucător (Echipă)   Goluri în 2017

George Ţucudean (Viitorul)     16

Alexandru Ioniţă (Astra)         16

Alex Băluţă (Craiova)    14

Cele 56 de goluri ale lui Harry Kane au întrerupt o supremaţie impusă de cei mai valoroşi fotbalişti ai planetei, Leo Messi şi Cristiano Ronaldo. Astfel, 2009 este ultimul an în care tandemul Messi – Ronaldo n-a câştigat titlul neoficial de cel mai bun marcator al anului, laureat în urmă cu opt ani fiind uruguayanul Luis Suarez.

Golgheterii anului din 2009 încoace

An     Golgheter    Număr de goluri

2009  Suarez         46

2010  Messi 60

2011  Ronaldo      60

2012  Messi 91

2013  Ronaldo      69

2014  Ronaldo      61

2015  Ronaldo      57

2016  Messi 59

2017  Kane 56

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net