5 secrete ale noii revelaţii de la Dinamo, Denis Ciobotariu

Ultima actualizare:

    Denis Ciobotariu a debutat la Dinamo FOTO: Sportpictures.eu
Denis Ciobotariu a debutat la Dinamo FOTO: Sportpictures.eu

Când tatăl tău a trăit cei mai frumoşi ani ai carierei scriind istorie în apărarea lui Dinamo, nu poţi decât să viseză că va veni momentul în care şi tu vei face parte din primul 11 al „câinilor”. Pentru Denis, fiul lui Liviu Ciobotariu, acest moment a sosit luni seară, în victoria cu Viitorul, scor 1-0. El a fost titular, a jucat toată partida şi a făcut-o perfect. Click! vă prezintă 5 secrete ale noii revelaţii a bucureştenilor.

A început fotbalul la 6 ani. Denis Ciobotariu a început fotbalul la vârsta de 6 ani, chiar în anul în care tatăl său, Liviu, disputa ultimul sezon la „câini”. Nu a mai plecat de la acest club decât pentru un sezon, anul trecut, când a fost împrumutat la Chindia Târgovişte, cu care a fost foarte aproape de a prmova în Liga 1.

Joacă pe acelaşi post cu tatăl lui. Ca şi Liviu Ciobotariu, şi Denis joacă pe postul de fundaş central. Având o înâlţime de 1,85 m, acesta este postul care îi place cel mai mult, deşi a mai fost folosit şi ca mijlocaş central, dar şi ca fundaş lateral. De altfel, puştiul din apărarea dinamovistă recunoaşte că se consultă des cu tatăl lui, care îi dă sfaturi atât la ceea ce trebuie să facă pe teren, dar şi cum să treacă peste momentele mai dificile din afara terenului, inerente în viaţa unui sportiv. 

A fost campion Under 19. Denis Ciobotariu face parte din generaţia puştilor dinamovişti care au cucerit titlul naţional la Under 19, acum doi ani. El a fost unul dintre jucătorii de bază ai acelei formaţii, iar prestaţiile foarte bune – are ca principale calităţi inteligenţa în joc şi viteza, după cum apreciază foştii lui antrenori - l-au propulsat şi în atenţia unor echipe din Anglia, care îl doreau la centrele de juniori. A refuzat toate ofertele pentru a putea juca la Dinamo.

Visează să joace la Barcelona. Ca fiecare tânăr fotbalist, şi Denis Ciobotariu are un vis: acela de a ajunge la o ehcipă foarte valoroasă. Cum este un mare admirator al campionatului Spaniei, visul lui este să ajungă la FC Barcelona, pe care o iubeşte din copilărie şi cu care speră să joace în Liga Campionilor.

Nu a ales întâmplător numărul 13. Deloc un tip superstişios, Denis Ciobotariu joacă în primul lui campionat din Liga 1 cu tricoul cu numărul 13. Acest număr nu a fost ales întâmplător, căci tatăl său, Liviu, a avut acelaşi număr la Campionatul Mondial de fotbal din 1998, din Franţa, când echipa noastră a fost eliminată de Croaţia, în optimile de finală.

Liviu Ciobotariu a jucat 58 de meciuri la Dinamo

Liviu Ciobotariu (47 de ani), tatăl lui Dani, a jucat 55 de meciuri şi a marcat 4 goluri la Dinamo, de-a lungul a trei campionate: 1998-2000 şi 2004-2005. Perstaţiile foarte bune în tricoul „câinilor” i-au adus un transfer în Belgia, la Standard Liege. A mai evoluat, apoi, la Mons şi Antwerp. A jucat de 32 de ori în echipa naţională, pentru care a marcat de 3 ori şi cu care a participat, ca titular, la Campionatul Mondial din 1998 şi la Campionatul European din 2000. În prezent e antrenor în Arabia Saudită, la Al Ta’ee Ha’il.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net