5 «nume» pentru noua Steaua

Ultima actualizare:

    Alibec a fost  căpitan la  Steaua doar  în patru meciuri
Alibec a fost căpitan la Steaua doar în patru meciuri

Latifundiarul din Pipera continuă războiul cu Armata, dar pentru siguranţă a decis să schimbe numele, aşa cum îl obligă şi ultimele hotărâri judecătoreşti. Astfel, de azi putem spune adio, Steaua, bine ai venit, FCSB! Dar ce înseamnă FCSB?

“De mâine (nr. azi), special am schimbat numele, pentru a lua licenţa pe numele FCSB, ca să fie cunoscut la UEFA, la tragerile la sorţi”, a fost vestea cu care i-a trezit Gigi Becali ieri pe fanii Stelei. 


    Gigi Becali nu  mai e patron la  Steaua, ci la FCSB
Gigi Becali nu mai e patron la Steaua, ci la FCSB

Până aici nu e vreo mare bombă, pentru că era o chestiune de timp, dar numele ridică mari semne de întrebare. În mod normal, FC vine de la Fotbal Club, iar SB de la Steaua Bucureşti. Ca să rămână abrevierea se credea că Becali va păstra primele două litere şi va găsi două cuvinte noi care să înceapă cu S şi B. S-au studiat mai multe variante, Sporting Bucureşti fiind printre ele, dar până la urmă a fost prea complicat şi Becali a lăsat-o aşa.

Astfel, noua lui echipă are un nume doar din abrevieri lipsite de noimă: FC FCSB SA. Fotbal Club înţelegem, dar FCSB nu poate decât să lase imaginaţia fanilor să zburde. Astfel, după mintea fiecăruia, Alibec şi compania ar putea evolua pentru Faci Ce Spune Becali, Fă Cum Scrie în Biblie sau Forţa Creştină Serafimică Berceni. O nebunie curată, e drept, dar asta e echipa care va juca de acum încolo în roşu şi albastru. Făcând haz de necaz, putem spune că măcar oficialii UEFA vor avea suficient loc să-i scrie numele pe bileţele care vor fi trase la sorţi în preliminariile cupelor europene. Cât ar fi el de urât sau de neinspirat, măcar acest FC FCSB SA nu mai este însă problematic juridic.

”Pe ordinea de zi a Comitetului Executiv se află punctul cu aprobarea schimbării denumirii Steaua. Cu siguranţă se va aproba, pentru că nu este nici un fel de problemă, documentaţia este trimisă, este corectă, este făcută. Şi atunci, de mâine (nr. azi), Steaua se va numi Fotbal Club FCSB SA. De mâine, FCSB va figura în registre. Va fi numele oficial al echipei fostă Steaua. Din păcate ăsta este adevărul, palmaresul va fi cel din 2003, pentru că pe certificatul de înregistrare a acestei firme apare 2003”, a declarat Emilian Hulubei, preşedintele Sindicatului Fotbaliştilor.

Semnificaţii posibile pentru FCSB:

  • Faci Ce Spune Becali
  • Fă Cum Scrie în Biblie 
  • Forţa Creştină Serafimică Berceni
  • Faceţi Corect Staulul Berbecilor
  • Fabrica de Caşcaval Stâna Becali
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net