5 motive pentru care Reghe pleacă la vară

Ultima actualizare:
Reghecampf este foarte  aproape de despărţirea  de Steaua
Reghecampf este foarte aproape de despărţirea de Steaua

Jose Mourinho a devenit un simbol al demisiilor date după un succes răsunător. Aşa a făcut la Porto, Chelsea şi Inter şi aşa vrea să procedeze şi la vară, după ce câştigă Liga cu Real. Jupp Heynckes şi-a anunţat deja plecarea de la Bayern după un sezon fabulos în Germania şi, păstrând proporţiile, dar urmând modelul, Reghecampf e ca şi plecat din Ghencea, deşi pare paradoxal. Click! vă prezintă motivele pentru care o rămânere a lui la Steaua ar fi riscantă, inutilă şi neproductivă.

1 Un nou titlu ar fi imposibil. Gigi Becali a anunţat că pe el îl interesează în primul rând banii, astfel că Tătăruşanu, Bourceanu, Chiricheş, Chipciu şi Rusescu, adică piesele grele din echipă, au şanse mici să mai îmbrace tricoul roş-albastru din sezonul viitor. În aceste condiţii, cu lotul mult diluat, Steaua are şanse minime să facă la anul mai mult decât a făcut anul acesta, iar apărarea titlului este aproape imposibilă.

Mai ales că nimeni n-a reuşit asta în ultimii 15 ani. Reghecampf se află acum pe vârful unui munte de unde n-o poate lua decât în jos, iar asta cu siguranţă nu vrea.

2 La Steaua se anunţă din nou scandal. După un sezon în care la Steaua a fost o linişte atipică, cu Gigi Becali mai echilibrat şi mai puţin acid decât de obicei, urmează unul cu conflict.

Bucureştenii au fost scoşi de Chelsea, dar victoria din tur rămâne ca o filă de aur în istoria clubului

Reghecampf este foarte  aproape de despărţirea  de Steaua
Reghecampf este foarte aproape de despărţirea de Steaua

Asta nu doar pentru că aşa arată istoria recentă, ci pentru că este cunoscută inconstanţa patronului şi taberele din sânul clubului. În plus, mutările de trupe din Ghencea sugerează deja că perioada de linişte s-a cam terminat la Steaua şi urmează o luptă pentru bani şi influenţă, în mijlocul căreia Reghe nu vrea să cadă.

Venirea lui Daniel Stanciu a produs deja iritare în staful lui Reghecampf şi Mihai Stoica, iar Steaua stă pe un butoi cu pulbere. În aceste condiţii, un start perfect în viitorul sezon, care i-ar asigura antrenorului liniştea pe care a avut-o în actualul, pare imposibil. Iar riscul ca Becali să se enerveze, să uite de recunoştinţa câştigării acestui titlu, pe care oricum şi-l atribuie în mare parte şi să înceapă concedierile, este prea mare.

Steaua a eliminat pe Ajax în Liga Europa după executarea loviturilor de departajare


    Reghecampf este foarte  aproape de despărţirea  de Steaua
Reghecampf este foarte aproape de despărţirea de Steaua

3 Anamaria Prodan are interzis la Gigi Becali. Unul dintre motivele principale este şi faptul că soţia antrenorului este în conflict deschis cu patronul Gigi Becali. Acesta a spus de mai multe ori că pentru sexy-impresară, uşile de la Palat sunt închise, iar o afacere cu ea este imposibilă. Şi aşa cu probleme în duelul cu verii agenţi, Victor şi Ioan Becali, pentru Anamaria a mai apărut un ghimpe, Daniel Stanciu.

În acest, moment soţia tehnicianului este ultima variantă când vine vorba de transferuri spre şi dinspre Steaua, iar asta n-o poate mulţumi. Este de aşteptat ca buba să se spargă la vară, la deschiderea perioadei de mercato, când Prodanca i-ar insufla lui Reghe, dacă n-a făcut-o deja, ideea plecării de la Steaua.

4 Ruşii l-ar "îngropa" în bani. Cum totul în fotbal e verde şi frumos, dar până la bani, Reghecampf nu poate ignora acest factor deosebit de important. Practic, campion cu Steaua şi performer în primăvara Ligii Europa, tehnicianul are şansa lui să prindă un contract generos în altă ţară.

După criteriul „ce-i în mână nu-i minciună", o echipă din Rusia l-a ofertat deja pe Reghecampf, motivaţi de imaginea bună pe care o au Dan Petrescu şi Dorinel Munteanu în acel campionat. Iar salariul nu este deloc neglijabil: 1 milion de euro pe an, adică de cinci ori mai mult decât are acum la Steaua.

5 Mirajul de a antrena în străinătate. Pe lângă toate argumentele enumerate mai sus, Laurenţiu Reghecampf mai vrea un lucru: să demonstreze că poate să facă treabă şi în străinătate. Sfătuit şi de Mircea Lucescu, cu care discută des, tehnicianul de 37 de ani aşteaptă de mult şansa de a antrena într-un campionat tare şi e de aşteptat să fructifice oferta venită de la FC Krasnodar.

Motiv împotriva plecării: Liga Campionilor

Laurenţiu Reghecampf are însă şi un motiv pentru care să rămână la Steaua, singurul, de fapt: participarea în grupele Ligii Campionilor. Acest lucru nu este însă garantat, pentru că roş-albaştrii vor avea de jucat trei tururi preliminare în care se poate întâmpla orice. În aceste  condiţii, riscă prea mult pentru prea puţin, iar visul este încă departe, chiar dacă Steaua ar fi cap de serie pe un culoar mai facil, al campioanelor.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net