5 greşeli de arbitraj au dus Steaua în picaj

Ultima actualizare:

    Steaua n-a mai câştigat un meci în Liga I de pe 3 octombrie, de la IaşiFoto: Sportpictures.eu
Steaua n-a mai câştigat un meci în Liga I de pe 3 octombrie, de la IaşiFoto: Sportpictures.eu

“Centralul” Sebastian Colţescu şi asistenţii săi, Mircea Grigoriu şi Sebastian Stoianov, au fost cei care au decis soarta meciului. Astra a câştigat cu scorul de 2-0, dar Steaua a avut trei goluri anulate eronat! Sebastian Colţescu, un “fluieraş” cu un trecut controversat, nu s-a dezminţit şi a făcut praf jocul de la Giurgiu. A avut şi ajutoare, pe cei doi tuşieri. Cu toţii se fac vinovaţi de viciere de rezultat. Click! vă prezintă fazele imputate.

Ca o primă măsură legată de prestaţia sub orice critică  a lui Colţescu, el a fost înlocuit de CCA din brigada desemnată să conducă, la 20 august, un meci din manşa tur a play-off-ului Ligii Europa. În locul lui va fi prezent Alexandru Tudor, reprezentantul României în First Category.

Alte gafe făcute de Colţescu de-a lungul timpului

  • Sezon 2012-2013, etapa 21: CFR-Oţelul 0-1, nu a dat penalty pentru ardeleni după un henţ în careu al lui Ljubinkovici;
  • Sezon 2012-2013, etapa 31: Dinamo-Steaua 0-2, nu a eliminat trei jucători, deşi faulturile au fost clare de cartonaş roşu, doi dinamovişti şi un stelist;
  • Sezon 2013-2014, etapa 6: Mediaş-Steaua 2-2, nu le-a acordat ardelenilor un penalty pe finalul meciului;
  • Sezon 2013-2014, etapa 7: Oţelul-Astra 0-4, a eliminat uşor doi jucători ai gazdelor;
  • Sezon 2013-2014, etapa 10: Vaslui-Steaua 0-1, moldovenii au avut trei jucători eliminaţi;
  • Sezon 2014-2015, etapa 6: Petrolul-CFR 1-2, a lăsat gazdele fără doi jucători de bază, cartonaşele „roşii” fiind date extrem de uşor;
  • Sezon 2014-2015, etapa 31: Steaua-Chiajna 2-2, a acordat eronat penalty ambelor echipe, oaspeţii primind gratuit şi o lovitură liberă, fază ce a dus la marcarea unui gol; 
  • Sezon 2014-2015, etapa 33: Astra-ASA 3-1, s-a produs o bătaie generală, i-a arătat „roşu” lui Junior Morais de la gazde, dar l-a lăsat să joace până la final;
  • Sezon 2015-2016, etapa 1: Viitorul-CFR 2-2, a dat două penalty uşor pentru primii, iar clujenilor le-a refuzat unul mult mai clar.

Şumudică, gesturi obscene după meci


    Şumudică nu s-a putut abţine să nu facă gesturi indecenteFoto: Sportpictures.eu
Şumudică nu s-a putut abţine să nu facă gesturi indecenteFoto: Sportpictures.eu

Antrenorul Astrei, Marius Şumudică, s-a dat în spectacol după victoria în faţa Stelei, anunţând încă o dată că-i urăşte pe cei din Ghencea şi că nu se va da la o parte niciodată în faţa lor. “Am riscat ca să-i bat pe Steaua, dar am avut şi noroc. Mi-a adus nevastă-mea icoana de la duhovnicul meu, că o uitasem acasă. M-a ajutat Dumnezeu, chiar dacă sunt mai slobod la gură. Mă bucur că i-am bătut, îmi place să-i văd trişti, dar m-a supărat că rapidiştii mei m-au acuzat că le-am dat titlul după ce am bătut-o pe ASA”, a anunţat “Şumi”.

Apoi, tehnicianul a răbufnit: “Şumudică e unul dintre ţigani, dintre gunoieri, cum le place fanilor FCSB să spună, dar am arătat că nu stau în poziţia maxi-taxi. Pe stelişti nu-i halesc şi nu o să-i halesc niciodată”. Şumudică a avut şi un conflict cu fanii roş-albaştri din tribune, cărora le-a răspuns prin semne obscene, şi a comentat ironic greşelile de arbitraj. “Au fost trei goluri anulate? Ale cui? Ale Stelei? Asta e viaţa!”

«Ar trebui să se lase, că sunt meserii mai uşoare»

Faza celui de-al doilea gol anulat Stelei, Hamroun sărind peste mingea trimisă de Adi Popa
Faza celui de-al doilea gol anulat Stelei, Hamroun sărind peste mingea trimisă de Adi Popa

Prestaţia jenantă a “fluieraşului” nu a rămas netaxată. Adrian Porumboiu, fostul patron al vasluienilor şi totodată ex-mare arbitru internaţional, dă de înţeles că olteanul e cumpărat, Gigi Becali îi recomandă să urmeze un tratament, iar oficialii din Ghencea îi cer demisia. 

“Plec pentru că e un fel de protest, un semnal de alarmă pentru FRF, LPF, aşa nu se mai poate. Ce să fac? Să văd goluri anulate, un penalty care n-a fost? Eu ca şi creştin l-aş îndruma să meargă undeva la tratament… nu mai ia nimeni şpagă şi înseamnă că greşeala e omenească, dar nu cred că s-a mai întâmplat niciodată în istoria fotbalului un asemenea arbitraj”, a răbufnit Becali, care nu a rezistat să urmărească tot meciul de la Giurgiu. În schimb, preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a fost mai dur: “Să arbitrezi astfel în 2015 este o ruşine naţională. Am dat trei goluri şi s-a terminat 2-0 pentru Astra. O să cer scoaterea din arbitraj a lui Colţescu şi a asistentului care ne-a anulat două goluri în prima repriză”. Cel mai tranşant la adresa lui Colţescu a fost Porumboiu. “Un arbitraj penibil, marca Colţescu. O manieră tendenţioasă şi periculoasă. Au venit chitiţi la acest meci. Au operat cu barda. Nu e problema CCA-ului cu Colţescu, ci a medicilor”, a spus fostul “cavaler al fluierului”. Ex- patronul celor de la Vaslui a încheiat pe un ton înţepător: “Rar vezi trei greşeli atât de grave comise de toţi din brigadă. Ar trebui să se lase, că sunt meserii mai uşoare. Colţescu e unul dintre cei mai buni arbitri din lume. El face totul premeditat, ştie bine regulamentele şi are un talent incredibil”.

În etapa a patra, Tudor i-a ajutat pe stelişti

Şumudică nu s-a putut abţine să nu facă gesturi indecente
Şumudică nu s-a putut abţine să nu facă gesturi indecente

Cei din Ghencea nu au numai duşmani printre arbitri, ci şi prieteni de nădejde, Alexandru Tudor fiind un adevărat „talisman”. În etapa a patra, în meciul cu Botoşani, el a refuzat un penalty clar moldovenilor, iar roş-albaştrii s-au impus cu 1-0. Legătura e una veche şi pentru a enumera doar două exemple: în 2005-2006, într-un meci cu Dinamo nu a lăsat-o pe Steaua cu un om mai puţin, deşi se impunea eliminarea lui Nicoliţă, rezultatul final fiind 2-2, iar în 2007-2008 a refuzat două penalty clare CFR-ului şi „militarii” s-au impus cu 3-1.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net