5 echipe pentru nimic! 54 de tricolori folosiţi de Contra la naţională

Ultima actualizare:

    Cosmin Contra
Cosmin Contra

Selecţionerul Contra a folosit în mandatul său un număr uriaş de fotbalişti (54), fără să cristalizeze un prim 11 stabil.

Instalat în funcţie la finalul anului 2017, Cosmin Contra a condus naţionala în 23 de partide, meciuri în care a rotit peste 50 de jucători. E o cifră cu care se pot alcătui cu uşurinţă nu mai puţin de cinci selecţionate.

Parcursul României în preliminariile Euro 2020 se încheie diseară în Spania, tricolorii urmând să se axeze de acum pe play-off-ul din Liga Naţiunilor, programat în luna martie. Ca un prim bilanţ, selecţionerul Contra a ratat calificarea directă, dar rezultatele înregistrate anul trecut în Liga Naţiunilor (locul 2 în grupă) îi oferă antrenorului de 43 de ani o ultimă şansă de îndeplinire a obiectivului, asta dacă va fi păstrat de FRF.

Printre nerealizări, ,,Guriţă” îşi poate trece şi numărul mult prea mare de internaţionali care i-au trecut prin mână şi care au evoluat sub tricolor în ultimii doi ani. Practic, de la debutul din octombrie 2017 (3-1 cu Kazahstan), Cosmin Contra a folosit 54 de jucători, printre aceştia regăsindu-se nume precum Gabi Torje, Alex Ioniţă, Nedelcu sau Stoian, fotbalişti aflaţi în prezent într-un declin permanent.

De asemenea, chiar dacă a avut la dispoziţie opt meciuri de pregătire înainte de Liga Naţiunilor şi preliminariile Euro 2020, Contra n-a reuşit să creioneze un lot de 25-30 de fotbalişti pe care să-i cheme permanent, cu scopul de a creşte omogenitatea. Analizând cele cinci echipe imaginare cu jucătorii folosiţi de Contra, remarcăm patru fundaşi dreapta, vreo nouă stoperi şi aproape 30 de mijlocaşi. Pentru a completa aceste cinci variante de prim11 l-am introdus şi pe portarul Ionuţ Radu, singurul care n-a bifat nici un minut oficial, dar care a intrat în circuitul naţionalei ca primă rezervă a lui Tătăruşanu.

Echipa 1

Tătăruşanu – Benzar, Chiricheş, Grigore, Ganea – Marin, Pintilii – Rotariu, Budescu, Grozav – Andone

Echipa 2

Pantilimon – Manea, Bălaşa, Săpunaru, Bancu – Hoban, T. Băluţă – Deac, Stanciu, Ioniţă – Keşeru

Echipa 3

Niţă – Chipciu, Nedelcearu, Moţi, A. Băluţă – Bicfalvi, Anton – Torje, Hagi, F. Tănase – Ţucudean

Echipa 4

Lobonţ – Mogoş, Tamaş, Cristea, Toşca – Bordeianu, Nistor – Man, Mitriţă, Drăguş - Alibec

Echipa 5

Radu – Hanca, Rus, Nedelcu, Ştefan – Cicâldău, Stoian – Coman, Maxim, Ivan - Puşcaş

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net