5 e cifra magică la CFR Cluj. Ardelenii, la un singur punct de titlu

Ultima actualizare:

    Jucătorii CFR-ului se apropie de al doilea titlu la rând
Jucătorii CFR-ului se apropie de al doilea titlu la rând

În drum spre al cincilea titlu de campioană, CFR a dat cinci goluri Astrei şi are cinci puncte peste FCSB cu două etape rămase de jucat.

Un singur punct din două meciuri îi lipseşte echipei lui Dan Petrescu pentru a cuceri al doilea trofeu consecutiv în Liga I şi al cincilea în istoria clubului. „Bursucul” şi jucătorii săi pot deveni campioni la finalul acestei săptămâni.

Victoria categorică (5-1) de pe terenul Astrei ne-a arătat că, într-adevăr, CFR Cluj e echipa momentului în campionatul intern şi merită cu prisosinţă laurii de campioană. „Am jucat cu o presiune maximă după ce FCSB a câştigat la Craiova. La 2-1, dacă nu marcam imediat, cred că aveam mari emoţii pe final. În prima repriză Astra a jucat mai bine decât noi”, a fost rezumatul meciului de la Giurgiu făcut de antrenorul clujenilor, Dan Petrescu. „Dubla” lui Djokovic şi golul de generic al lui Hoban au fost superlativele unei partide în care CFR a marcat de cinci ori, menţinând distanţa de cinci puncte faţă de urmăritoarea FCSB.

Cum până la finalul play-off-ului mai sunt şase puncte puse în joc (două etape), ardelenii nu mai au nevoie decât de un rezultat de egalitate în următoarea confruntare, acasă cu Craiova, pentru a lăsa fără miză derby-ul cu FCSB din ultima etapă. „Nu s-a terminat, mai avem nevoie de un punct şu nu va fi deloc uşor. Ei vor veni disperaţi să joace şi să câştige”, a declarat Dan Petrescu, încercând să menţină conecentrarea elevilor săi la cote maxime. „Bursucul” se teme de ambiţia Craiovei de a scoate un rezultat cât mai bun în Gruia pentru a-şi asigura poziţia a treia şi, implicit, calificarea în cupele europene. „Nu începe nici o sărbătoare. Dimpotrivă, vom fi mai concentraţi pentru că încă n-am realizat nimic. Trebuie să ne atingem scopul şi să cucerim titlul etapa viitoare”, a completat experimentatul mijlocaş Ovidiu Hoban.

Singurul scenariu prin care CFR Cluj ar mai putea fi depăşită în clasament de FCSB e ca echipa lui Dan Petrescu să piardă ambele meciuri, inclusiv derby-ul direct, iar roş-albaştrii să facă şase puncte din şase posibile. „În fotbal se poate întâmpla orice. Nu era miracol dacă ne bătea Astra. Sau dacă pierdem cu Craiova şi cu Steaua, tot nu e miracol”, a afirmat Dan Petrescu, ca un răspuns la o declaraţie a lui Mihai Stoica, acesta spunând că ar fi fost un miracol ca CFR-ul să se împiedice la Giurgiu.

Motivat de Gigi Becali pentru a pune piedică celor de la CFR, Denis Alibec a fost extrem de nervos şi iritat pe întreaga durată a meciului. S-a văzut cel mai bine acest lucru la faza penalty-ului transformat de giurgiuveni, atunci când Alibec ar fi vrut să bată el lovitura, contrându-se cu albanezul Llullaku. „Se adună nervi, frustrări, dar a trecut repede peste acest moment”, a spus antrenorul Astrei, Costel Enache.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net