5 datori vânduţi naţionalei

Ultima actualizare:

    Vlad Chiricheş e cel mai valoros jucător al naţionaleiFoto: Guliver/ Gettyimage
Vlad Chiricheş e cel mai valoros jucător al naţionaleiFoto: Guliver/ Gettyimage

Christoph Daum are deja la dispoziţie tot lotul pentru pregătirea partidei de la Varşovia, de pe 10 iunie, dar pe unii trebuie să-i bage urgent în şedinţă! Cinci dintre greii de sub comanda neamţului au jucat mai mult prin ziare sau la echipele de club, dar la naţională n-au prea pus osul. Sau dacă l-au pus, n-a fost cu folos! Iată cine şi de ce trebuie să-şi plătească datoriile faţă de România!

Chiricheş, demon de la Euro încoace

Fundaşul nostru de fier, noul Gică Popescu, Belodedici sau ambii la un loc, tinde să devină un mare bluf! Puţine meciuri în ultimul timp pentru echipa naţională şi dintre acestea şi mai puţine bune. Dacă îl contorizăm doar de la Euro 2016 încoace iese dezastru! A fost praf în deziluzia din Franţa, unde am încheiat eliminaţi de Albania, iar în preliminariile pentru Mondialul din 2018 a debutat abia în acel 0-3 cu Polonia, de pe Arena Naţională, în care Lewandowski şi Grosicki s-au distrat cu el şi Grigore. Fotbalistul dat pe 10 milioane de euro lui Tottenham, dar devalorizat între timp, şi-a pierdut şi banderola şi ar cam fi cazul să-şi revină.

Andone doar pentru noi n-a marcat

Atacantul lui Deportivo La Coruna traversează o perioadă extraordinară în Spania, dar din păcate nu putem să profităm şi noi de ea.


    Florin Andone este  golgheter în SpaniaFoto: Guliver/ Gettyimage/ Sportpictures.eu
Florin Andone este golgheter în SpaniaFoto: Guliver/ Gettyimage/ Sportpictures.eu

Golgheterul galicienilor în acest sezon, cu 12 reuşite, a marcat chiar şi în poarta Realului din Madrid, însă în tricoul galben al naţionalei l-a caracterizat sterilitatea. N-are niciun gol într-un meci oficial, Andone înscriind pentru România doar într-un amical cu Italia, jucat pe 17 noiembrie 2015, la Bologna.

Ar fi timpul să rupă şi o plasă a adversarilor României, asta dacă vrea să scurteze puţin drumul spre Fiorentina sau Sporting Lisabona, echipe care îl vor, dar nu cu mare ardoare.

Lui Chipciu îi cade „lanţul” la naţională

Mijlocaşul în vârstă de 28 de ani s-a adaptat extraordinar la Anderlecht, pentru care a jucat 32 de meciuri în acest sezon, dintre care 31 ca titular. Fostul stelist a fost om de bază, de multe ori decisiv pentru bruxellezi, care au câştigat şi titlul de campioni.


    Alex Chipciu este piesă  de bază la AnderlechtFoto: Guliver/ Gettyimage
Alex Chipciu este piesă de bază la AnderlechtFoto: Guliver/ Gettyimage

Din ciclist de mare tur, Chipciu se transformă însă total când vine la naţională, şi, din păcate, nu în bine! Sub tricolor, fotbalistul belgienilor pedalează în gol, fără realizări. În aceste preliminarii a jucat patru partide şi a înscris un singur gol, al cincilea şi cel mai puţin important, din Armenia. Şi de la el aşteptăm mai mult, poate chiar începând cu meciul de la Varşovia!

Stanciu se inhibă total sub tricolor

Colegul lui Chipciu de la Anderlecht are şi el realizări similare la echipa naţională. Tricoul galben atârnă foarte greu pe Nicuşor Stanciu, dar nu poate scăpa de el, aşa cum a făcut cu numărul 10.


    Stanciu este cel mai  scump tricolor din lotFoto: Guliver/ Gettyimage
Stanciu este cel mai scump tricolor din lotFoto: Guliver/ Gettyimage

La mijlocaşul în vârstă de 24 de ani presiunea pare să fie de vină, din moment ce îi merge brici în amicale, dar se blochează la oficiale. Are 4 goluri marcate în meciuri de pregătire, dar când ne-a ars buza nu ne-a salvat niciodată, ba dimpotrivă.

Ne-a îngropat în minutul 90+6 al jocului cu Muntenegru, de la Cluj, când a ratat lamentabil un penalty care ne-ar fi făcut să începem preliminariile cu trei puncte. Are însă oricând „voie” să se revanşeze!

Alibec vrea prea mult, dar dă prea puţin

Vârful lui FCSB este şi el o dezamăgire ca tricolor, unde nu reuşeşte să dea nici măcar un sfert din câte a dat Astrei sau roş-albaştrilor.

Are 40 de goluri marcate pentru aceste două echipe, dar pentru naţională, secetă mare! Exceptând reuşita din acel 3-4 cu Ucraina, de dinainte de Euro 2016, Alibec n-a mai avut realizări la echipa naţională.


    Alibec străluceşte  doar în Liga 1Foto: Guliver/ Gettyimage
Alibec străluceşte doar în Liga 1Foto: Guliver/ Gettyimage

E drept, în aceste preliminarii a jucat doar cu Danemarca, la Cluj, fiind accidentat la restul convocărilor. Şi pentru el e prilejul perfect să iasă la rampă, transferul pe care-l visează în străinătate putând veni mult mai uşor după nişte goluri pentru România, decât pentru reuşite în poarta Chiajnei sau Voluntariului.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net