41 de oameni au murit, după ce s-au infectat cu Covid-19 la meciul Liverpool - Atletico

liverpool-fani-gettyimages-1211976046.jpg

Fanii lui FC Liverpool n-au păstrat distanța înaintea partidei cu Atletico Madrid
Fanii lui FC Liverpool n-au păstrat distanța înaintea partidei cu Atletico Madrid
Foto: Guliver / GettyImages

Un studiu efectuat de specialiștii National Health Service (NHS) a dovedit că desfăşurarea meciului Liverpool - Atletico Madrid (2-3), din Liga Campionilor, în 11 martie, ar fi dus la decesul a 41 de persoane ca urmare a infectării cu Covid-19. De altfel, și alte partide de fotbal disputate în principala competiție continentală intercluburi, la sfârșitul lui februarie și începutul lui martie, au fost considerate drept ”bombe biologice” încă din luna aprilie.

Atunci s-a subliniat că fanii prezenți la acestea, în număr de zeci de mii, și-au dat virusul de la unii la alții prin manifestările obișnuite la aceste evenimente sportive: îmbrățișări după goluri, transmiterea unor sticle sau halbe cu bere înainte sau după aceste partide... 
Potrivit studiului Sistemului Britanic de Sănătate, deplasarea a 3.000 de suporteri ai echipei Atletico Madrid în Anglia pentru meciul din optimile Ligii Campionilor cu Liverpool, din 11 martie, ar fi antrenat "41 de decese suplimentare" legate de Covid-19.
Meciul a avut loc înainte ca toate măsurile de restricţie să fie impuse în Europa. Imperial College din Londra şi Universitatea din Oxford au subliniat că în acea perioadă, Spania avea deja 640.000 de cazuri de contaminare cu Covid-19, faţă de 100.000 în Anglia.
Pe lista meciurilor suspectate că au contribuit la răspândirea noului coronavirus s-au mai aflat Atalanta - Valencia 4-1 (disputat la Milano), OL - Juventus Torino 1-0 (Lyon) și PSG – Borussia Dortmund 2-0 (Paris). 

Loading...