41 de fani ai lui Sporting Lisabona au fost condamnaţi pentru violenţe comise în 2018

fani-sporting-gettyimages-1053355464.jpg

Fanii lui Sporting Lisabona sunt cunoscuți drept patimași
Fanii lui Sporting Lisabona sunt cunoscuți drept patimași
Foto: Guliver / GettyImages

În mai 2018, un grup de suporteri pătrundea în baza de pregătire a clubului Sporting Lisabona. Găsiți vinovați că i-au agresat pe jucători şi pe membrii ai staff-ului tehnic, 41 dintre aceștia au fost pedepsiți de justiția din Portugalia.

Nouă dintre acuzaţi au fost condamnaţi la cinci ani de închisoare cu executare. Altor 29 le-au fost aplicate pedepse de închisoare cu suspendare, iar trei au fost amendați. Fost preşedinte al clubului Sporting (2013-2018), considerat autorul moral al violenţelor, Bruno de Carvalho a fost achitat. Același verdict s-a dat și în privința unui responsabil al relațiilor clubului cu fanii.
La puțin timp după ce Bruno de Carvalho și-a criticat jucătorii, în 15 mai 2018, mai mulţi suporteri cu cagule pe cap au pătruns ilegal în baza de pregătire a echipei Sporting Lisabona. Aceștia i-au agresat pe jucători şi membri ai staff-ului tehnic, care se aflau la o şedinţă de pregătire. După acest incident, mai mulţi jucători şi antrenorul Jorge Jesus şi-au reziliat contractele cu gruparea portugheză. Ulterior, unii dintre ei au revenit la Sporting.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1