4 motive să ne temem

16-sport-popa-_rps9427.jpg

Adi Popa a jucat şi în ultimul meci contra Danemarcei, un amical câştigat de echipa noastră, la Bucureşti
Foto: sportpictures.eu

O comparaţie între „stâlpii” naţionalei noastre şi cei ai echipei Danemarcei nu ne avantajează deloc în acest moment. De la portari până la golgheteri, adversarii noştri de duminică au o coloană vertebrală mai solidă şi ne oferă câteva motive întemeiate să privim cu scepticism cruciala întâlnire de la Cluj-Napoca din preliminariile Campionatului Mondial.

Portari: Tătăruşanu - Schmeichel

Dacă meciul s-ar fi jucat în urmă cu un an, puteam spune că Tătăruşanu e mai bun decât titularul Danemarcei, Kasper Schmeichel. Doar că, între timp, fiul legendarului Peter Schmeichel a luat campionatul în Anglia cu Leicester, iar acum va evolua cu echipa britanică în sferturile Ligii Campionilor. De altfel, fără intervenţiile miraculoase ale lui Schmeichel junior, Leicester ar fi fost spulberată de FC Sevilla în optimi. De partea cealaltă, Tătăruşanu are evoluţii constant bune la Fiorentina, dar nu străluceşte, aşa cum a făcut-o Kasper Schmeichel.

Căpitani: Grigore - Kjaer​

 

La nivelul gazonului, rolul căpitanului de echipă poate fi hotărâtor într-o întâlnire echilibrată, cum se anunţă cea dintre România şi Danemarca. Dragoş Grigore (30 de ani), la noi, respectiv Simon Kjaer (27 de ani), la ei, trebuie să fie adevărate exemple de determinare pentru coechipieri. Puşi faţă în faţă, fundaşul nostru n-are însă cartea de vizită a omologului său, care evoluează tot ca stoper, dar la o echipă infinit mai bună. Astfel, dacă Grigore se bate la retrogradare în îndepărtatul Qatar, la o echipă „no name” (Al Sailiya), Kjaer a jucat prin Italia, Germania şi Franţa, iar acum e jucător de bază la Fenerbahce.

Vedete: Stanciu - Eriksen​

 

Nicuşor Stanciu şi Christian Eriksen sunt „decarii” care vor face cărţile pe fazele de atac ale celor două naţionale. Ambii sunt mijlocaşi ofensivi cu execuţii strălucitoare, atât din acţiune cât şi din lovituri libere din afara careului de 16 metri. De asemenea, Stanciu şi Eriksen pot găsi oricând o pasă decisivă care să facă diferenţa între România şi Danemarca. Nordicul are însă de partea sa experienţa într-un campionat mai puternic, la o grupare (Tottenham) mult peste nivelul belgienilor de la Anderlecht, acolo unde evoluează Stanciu. Sugestivă e şi cota de piaţă a celor doi, Eriksen (29 de milioane de euro) fiind considerat de patru ori mai bun decât vedeta tricolorilor (Stanciu e evaluat la numai 7 milioane de euro).

Golgheteri: Keşeru - Jorgensen

Analizând pofta de gol a internaţionalilor noştri, Claudiu Keşeru e lider incontestabil, cu opt reuşite în tricoul lui Ludogoreţ de la începutul acestui an. Dincolo, danezii au un „nouar” care face furori la Feyenoord, liderul campionatului Olandei, Nicolai Jorgensen punctând de şapte ori în 2017. Pe hârtie, Keşeru ar fi peste Jorgensen, dar fără a lua în calcul valoarea adversarilor pe care cei doi i-au avut în faţă. „Keşeru a dat trei goluri, dar contra cui?”, spunea şi selecţionerul german Christoph Daum, conştient că prima ligă bulgară nu oferă garanţii de calitate pentru un vârf. În schimb, spre bucuria tricolorilor, danezii tremură în aceste zile cu privire la starea medicală a golgheterului Jorgensen, accidentat în ultima etapă de campionat şi devenit incert pentru meciul decisiv de duminică.

loading...
Loading...

Citește și