4 lucruri pe care trebuie să le știm despre noua ediție a Ligii 1

Ultima actualizare:

    261 de meciuri se vor disputa în noua ediție a Ligii 1FOTO: Sportpictures.eu
261 de meciuri se vor disputa în noua ediție a Ligii 1FOTO: Sportpictures.eu

Nici nu s-a încheiat bine campionatul trecut, că o nouă ediție a Ligii 1 bate la ușă. Iar azi i se va deschide, căci de la ora 18.15 nou promovata FC Argeș și revelația sezonului trecut, FC Botoșani, vor deschide întrecerea internă 2020/ 2021. Click! vă prezintă 4 lucruri despre noua ediție a Ligii 1.

Avem un nou sistem competițional

Față de anul trecut au apărut câteva schimbări în desfășurarea Ligii 1. În primul rând, prima divizie are 16 echipe, cu două mai multe ca până acum. Acestea vor juca tur-retur, de-a lungul a 30 de etape, după care primele 6 vor promova în play-off, iar ultimele 10 vor merge în play-out, acolo unde vor juca doar o singură dată una contra celeilalte. Ocupantele ultimelor două locuri vor retrograde direct, iar cele de pe locurile 7 și 8 din play-out vor juca câte un baraj de menținere/ promovare cu formațiile de pe pozițiile 3 și 4 din Liga 2. De asemenea, primele două clasate din play-out vor disputa un baraj pentru stabilirea echipei care va mai disputa un baraj contra ultimei ocupante a unei poziții de cupe europene (Liga Europa sau UEFA Confrence League). Învingătoarea acestui ultim baraj va juca în cupele europene.

Avem prima echipă cu acționari străini

Din acest an vom avea prima echipă cu acționariat străin din Liga 1. Este vorba de Dinamo, care a fost preluată în urmă cu o săptămână de compania spaniolă Benel International SA, reprezentată de Pablo Cortacero. Chiar dacă au anunțat că vor face transferuri, deocamdată singura sosire la ”câini” este cea a lui Vlad Achim de la Viitorul. Pe lista ibericilor ar fi câțiva jucători din liga secundă spaniolă, însă deocamdată nu s-a concretizat nimic.

Echipele vor lua mai puțini bani

Mărirea numărului de echipe din Liga 1 nu a adus și creșterea sumei venite din partea televiziunilor. Astfel că fiecare formație va primi cu 130.000 de euro mai puțin în fiecare an, lucru care a stârnit furia patronului FCSB, Gigi Becali. Acesta a fost personal la sediul LPF să se certe cu reprezentanții companiei care deține drepturile de televizare, însă a plecat cu buza umflată, deoarece contractual rămâne în vigoare.

Procedură nouă în cazul apariției unor cazuri de coronavirus

Începând din acest campionat, regulile privitoare la cazurile de coronavirus au fost mai bine stipulate. În primul rând, se va încerca izolarea cazurilor infectate și desfășurarea activității normale a restului lotului, dar doar în cazul în care DSP-ul local va permite. Apoi, conform hotărârilor din Comitetul Executiv al FRF, nu se vor mai admite reprogramări la nesfărșit, ci doar o singură dată pentru un meci. Cine nu poate susține restanța la data programată, pierde meciul cu 3-0. De asemenea, dacă se termină una dintre fazele campionatului (tur, retur, tur play-off, retur play-off) și mai existe restanțe din cauza COVID-19, echipele vinovate de nedisputarea meciurilor vor fi declarate învinse la ”masa verde”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net