30.000 de euro, daţi degeaba

Ultima actualizare:
Ilijoski
Ilijoski

Conducerea Rapidului a fost convinsă de Cristian Costache, fostul ofiţer de presă al clubului, să accepte, prin intermediul firmei la care lucrează, un cantonament exotic în Scoţia. La prima vedere, alegerea părea bună, dar dezavantajele au apărut pe parcurs şi i-au făcut să regrete cei 30.000 € plătiţi.

Canicula din estul Europei a fost evitată de rapidişti, dar până la urmă au căzut din lac, în puţ.

Pancu şi compania au nimerit pe insulă într-o perioadă cu ploi şi furtuni puternice, care le-au dat toate planurile peste cap.

Antrenamentele, când s-au putut face, au fost adaptate la terenurile foarte moi şi îmbibate cu apă, iar din cele cinci amicale stabilite pentru turneul scoţian nu s-au jucat, tot din cauza vremii, decât două, restul fiind anulate.

Chiar dacă s-ar fi putut juca, Rapid nu se putea testa decât cu echipe scoţiene, pentru că nimeni altcineva n-a mai ales ca destinaţie de cantonament Scoţia.

Acest ultim aspect este unul cât se poate de grav pentru o echipă ca Rapid, care începe sezonul peste nici 10 zile şi care nu va avea suficinte meciuri în picioare, nici ca număr, nici ca intensitate, pentru că valoarea adversarilor întâlniţi a fost foarte slabă.

Practic, în toată perioada de pregătire de vară, când toate echipele încearcă să-şi parafeze amicale cât mai multe şi cât mai puternice, Rapid a jucat doar şase meciuri.

A învins cu 4-1 pe FC Stenhousemuir, din Liga a III-a scoţiană, cu 5-2 pe Greenock Morton, din liga a II-a scoţiană, cu 4-1 pe Olimpia Satu Mare, din liga a III-a din România şi cu 13-0 pe amatorii austrieci de Bad Zell.

Pe lângă acestea, Rapid a mai încheiat la egalitate cu Zilina, 1-1 şi cu MFK Kosice, 2-2, ambele din Slovacia şi singurele echipe de primă ligă întâlnite în amicale.

Ilijoski, sărbătorit în cantonament

Baze Ilijoski, atacantul transferat în această vară de Rapid de la FC Braşov, a împlinit luni 28 de ani, iar macedoneanul şi-a sărbătorit ziua de naştere în cantonamentul din Scoţia.


    Ilijoski
Ilijoski

După ce le-a făcut cinste colegilor cu o bere, el a primit un tort cu 28 de lumânări, cu următorul mesaj: 28 de goluri să dai anul acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net