3 motive pentru care Universitatea Craiova este favorită să ia titlul în Liga 1

Ultima actualizare:

    Jucătorii Universității Craiova sunt la cinci victorii de titluFOTO: Sportpictures.eu
Jucătorii Universității Craiova sunt la cinci victorii de titluFOTO: Sportpictures.eu

Victoria Universității Craiova cu scorul de 3-2 pe terenul campioanei, CFR Cluj, a dat peste cap toate pronosticurile care spuneau că ardelenii vor câștiga la pas al treilea titlul consecutiv. Ajunși la doar un punct de clujeni, dar cu meciul decisiv programat pe propriul teren, oltenii pot spera că vor deveni din nou campioni după 29 de ani. Click! vă prezintă 3 motive pentru care speranțele lor nu sunt deșarte.

1. Atmosfera din cele două loturi. După înfrângerea cu Craiova, antrenorul Dan Petrescu a dezvăluit că lucrurile nu sunt tocmai roz în interiorul lotului său. ”A fost o săptămână agitată la noi, la club, cu multe probleme şi jucătorii nu cred că au reuşit să se concentreze după meciul de la Botoşani”, a recunoscut ”Bursucul”. Tot el a spus că atmosfera este tensionată și că speră ca lucrurile să revină pe făgașul normal în următoarele zile. „Nu va fi o săptămână uşoară pentru noi. Cred că toată lumea la club ar trebui să fie unită, jucătorii, toţi, pentru că în continuare suntem pe primul loc, cel puţin până duminică, şi vrem să rămânem acolo”. De partea cealaltă, italianul Bergodi a reușit să transforme individualitățile în echipă, iar acest lucru se vede în exprimarea din teren. De asemenea, moralul jucătorilor este la cote maxime.

2. Programul și prelungirea campionatului o avantajează pe Craiova. Acum ne aflăm chiar la jumătatea play-off-ului. Chiar dacă CFR are un punct în fața Craiovei, oltenii depind doar de ei să iasă campioni. Concret, dacă ei vor câștiga următoarele 5 partide, vor putea declanșa fiesta. Comparând programul celor două rivale, vedem că Universitatea este avantajată, măcar prin prisma faptului că va juca cele două partide foarte puternice, contra FCSB-ului și CFR-ului, pe teren propriu. Asta spre deosebire de clujeni, care vor evolua în deplasare atât cu bucureștenii, cât și cu craiovenii. Un alt avantaj deloc de neglijat al Științei este dat de faptul că acest campionat se va lungi până la începutul lunii august. Adică se va juca pe niște călduri înfiorătoare, iar cei care se vor resimți mai mult vor fi jucătorii mai în vârstă, adică cei de la Cluj, o echipă formată din mulți veterani. De asemenea, o altă problemă a clujenilor ar putea-o reprezenta mai mult ca sigura plecare a lui Arlauskis, înger păzitor de atâtea ori în campionat.

3. Prezența fanilor pe stadion. Este foarte posibil ca până la data meciului decisiv cu CFR Cluj, partidă care va fi programată după 1 august, LPF și FRF să îi convingă pe guvernanți să lase din nou spectatori pe stadion. Asta va însemna un atu important în „tolba” Universității, care, se știe, are niște suporteri ce pot câștiga singuri un meci.

Oltenii, așteptați de sute de fani

Sute de suporteri au aşteptat, în noaptea de duminică spre luni, sosirea jucătorilor de la Universitatea la aeroportul din Craiova, după succesul din meciul cu CFR Cluj. Fanii şi-au întâmpinat favoriţii cu cântece, scandări şi cu toţe şi fumigene. Mulţi dintre cei prezenţi nu au purtat măşti, nu au fost respectate măsurile de distanţare socială de mulţimea de suporteri, însă aceştia nu s-au apropiat de fotbalişti. Marţi, o manifestare similară a avut loc la cantonamentul echipei craiovene, după victoria de acasă cu FC Botoşani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net