3 motive de speranță pentru CFR Cluj în „dubla” cu Sevilla

Ultima actualizare:

    Dan Petrescu
Dan Petrescu

În căutarea unei calificări miraculoase, campioana României dă joi prima bătălie cu FC Sevilla din 16-imile Ligii Europa.

Sorții n-au fost darnici cu CFR Cluj, care se va duela cu cea mai puternică echipă din istoria celei de-a doua competiții continentale. Totuși, contextul în care se dispută „dubla” cu gruparea din Spania lasă șanse importante formației noastre.

Cu victoriile din 2006, 2007, 2014, 2015 și 2016, FC Sevilla a strâns un număr record (5) de trofee în Liga Europa sau Cupa UEFA (vechea denumire), fiind recunoscută drept marea specialistă a acestei întreceri. În aceste condiții statistice, orice adversar care iese în calea andaluzilor pleacă din postura de „outsider”, iar CFR Cluj nu face excepție. Cum speranța moare ultima, ardelenii se leagă de puținele argumente în favoarea lor pe care le au la această oră.

1.„Talismanul” Dan Petrescu. Dacă e vreun antrenor român care să știe cele mai bine cum se tratează asemenea meciuri, acela e Petrescu. De altfel, Sevilla a cunoscut pe propria piele tenacitatea „Bursucului”, ibericii amintindu-și de înfrângerea suferită cu Unirea Urziceni în 2009 (0-1), cu Petrescu pe bancă și cu Arlauskis fenomenal între buturi. Alb-roșii au și ei un supraviețuitor de la acea partidă, internaționalul Jesus Navas.

2. Sevilla e în plină criză. Datele problemei s-au schimbat substanțial față de momentul tragerii la sorți din decembrie. Dacă FC Sevilla era atunci în mare formă și principala rivală a granzilor Barcelona și Real Madrid, echipa antrenată de Julen Lopetegui a intrat între timp într-o evidentă criză de rezultate. Sevilla a câștigat doar trei meciuri din 10 în 2020, a fost eliminată din Cupa Spaniei de o divizionară secundă, iar pe la colțuri se vorbește tot mai des despre o schimbare pe banca tehnică.

3. Terenul din Gruia joacă pentru noi. Intenționat sau nu, clujenii au neglijat îngrijirea gazonului de pe arena „Dr. Constantin Rădulescu”, obținând astfel un avantaj evident pentru meciul de mâine seară. Așa cum a pățit și Viitorul lui Hagi în Liga I, FC Sevilla va întâmpina dificultăți în dezvoltarea jocului bazat pe posesie și pe execuții tehnice rafinate. Dacă spaniolii nu dau gol în deplasare, atunci CFR va putea spera la calificare în returul de joia viitoare chiar și cu un egal alb (0-0) la Cluj-Napoca.

image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net