3 motive de optimism pentru Dinamo înaintea semifinalei de Cupă cu FCSB

Ultima actualizare:

    Andrei Bani va împlini 18 ani la 22 augustFOTO: Sportpictures.eu
Andrei Bani va împlini 18 ani la 22 augustFOTO: Sportpictures.eu

Returul semifinalelor Cupei României se deschide în această seară (ora 20.00) cu un meci care înaintea pandemiei s-ar fi jucat cu tribunele pline: FCSB – Dinamo. Chiar dacă jucătorii lui Vintilă sunt clar favoriți după victoria cu 3-0 din tur, fanii dinamoviști încă mai speră la o minune. Iar argumentele lor sunt în număr de trei.

”Câinii” au un moral mai bun ca al adversarilor. Față de precedenta partidă, când Dinamo era partenerul perfect de joc, pentru că nu deranja pe nimeni, acum fotbaliștii antrenați de Adrian Mihalcea și-au mai revenit din punct de vedere psihic. Succesul de la Clinceni, 3-1, dar și prestația din repriza secundă a meciului de săptămâna trecută de la Viitorul (pierdut cu 1-0) au dat un alt moral echipei. Practic, abia acum formația începe să-și intre în formă, după ce startul sezonului a fost compromis de acea izolare de 7 zile în care a jucătorii au fost obligați să intre chiar înaintea primei etape de la reluare, după testul pozitiv la coronavirus al magazionerului. ”Suntem echipa care a stat cel mai mult şi în carantină, pentru că am avut contractele suspendate, şi apoi ca proştii - chiar ca proştii - am stat şi în izolare, când alte echipe cu mult mai multe cazuri nu stau. Nu ştiu care sunt regulile, noi am stat ca proştii şi de aceea am suferit în primele meciuri”, declara la finalul meciului de la Clinceni tehnicianul Adrian Mihalcea, care nu a fost la prima intervenție în care acuza celelalte formații că nu au respectat izolarea. Dacă la dinamoviști moralul este în creștere, la adversarii lor acesta e în scădere pronunțată. FCSB e, alături de Gaz Metan Mediaș, singura formație care nu a bătut pe nimeni de la reluarea play-off-ului. Șansele la titlul s-au risipit rapid, iar poziția a treia, care duce direct în cupele europene, este incertă după egalul de duminică realizat acasă, 1-1, cu FC Botoșani. De altfel, după acel meci, patronul Gigi Becali a răbufnit la Digi Sport: ”Jucători care au valoare, care iau salarii mari, au ajuns echipă de pluton, au ajuns să nu bată Botoşani. Cad pe jos, sunt neantrenaţi. Cred că nu sunt bine antrenaţi. Când intră joacă bine prima repriză, după aia nu mai pot. Nu pot să-mi dau seama. Și Dinamo ne poate da 3 goluri așa, la halul în care jucăm”, a declarat el.

Elanul lui Bani, încrederea lui Straton. Ultimul meci, cel cu Clinceniul, a scos în evidență doi jucători. Unul este, desigur, portarul Cătălin Straton, cel care a devenit primul goal-keeper care a apărat două penalty-uri în același meci în ultimele trei campionate. Dacă va reuși să închidă poarta în timpul meciului, iar jucătorii din față își vor face datoria, e posibil ca meciul să ajungă la penalty-uri, acolo unde el va fi un atu serios al dinamoviștilor. Al doilea jucător care poate reprezenta o carte câștigătoare a ”câinilor” este tânărul Andrei Ahmed Bani. Un jucător care va împlini 18 ani abia la 22 august și care a marcat, duminică, primul său gol în Liga 1, după o acțiune care a dovedit maturitate în gândire și în joc. Iar pentru el meciurile cu FCSB au o însemnătate și mai mare, fiind crescut în spiritul rivalității dintre cele două formații: ”Am încercat să fur de la toţi jucătorii care sunt la echipa mare. De la Dan Nistor îmi plăcea cel mai mult viziunea jocului. Pot spune că o am şi eu. Niciodată Steaua! Sunt câine, voi rămâne câine şi voi muri câine. Niciodată n-o să merg la Steaua”, declara puştiul cu tată iordanian pentru doardinamo.ro.

Dinamo a mai făcut o minune, la Liberec. Dinamo e singura formație din fotbalul românesc care are în CV o calificare europeană după ce a pierdut primul meci acasă cu 3-0. Se întâmpla la 27 august 2009, atunci când ”câinii” reușeau să răstoarne în Slovacia acel 0-3 din tur și să se califice la penalty-uri în grupele Ligii Europa în dauna formației Slovan Liberec. Chiar dacă din acea formație nu mai joacă nimeni la Dinamo, lângă echipă se află managerul sportiv Ionel Dănciulescu, titular în acea seară de vis.

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net