3 momente care puteau schimba derby-ul Dinamo - Steaua

Ultima actualizare:

    Dinamo a pierdut cu 3-1 meciul cu Steaua, de duminica trecutăFoto: David Muntean
Dinamo a pierdut cu 3-1 meciul cu Steaua, de duminica trecutăFoto: David Muntean

Dinamo – Steaua a fost pentru primele 45 de minute un meci cât se poate de obişnuit, ba chiar sub nivelul aşteptat de suporteri. În primul minut de prelungire al primei reprize a avut loc un incident care, tolerat de arbitrul Cristi Balaj, a produs un lanţ de evenimente ce au aruncat în aer partida.

1. Arlauskis, iertat de eliminare. În minutul 45+1, la un corner al lui Dinamo, Nedelcearu l-a călcat din greşeală pe picior pe Giedrius Arlauskis, portarul Stelei. Acesta a avut atunci un gest incalificabil, strângându-l pur şi simplu de gât pe adversar. Criza lui de nervi n-a fost însă sancţionată de Cristi Balaj decât cu cartonaş galben, adică pedeapsă identică cu cea a victimei.

O greşeală mare după părerea tuturor specialiştilor, agresiunea lituanianului fiind de cartonaş roşu direct. Toleranţa de care centralul a dat dovadă la faza din prima repriză l-a costat însă dur în cea de-a doua parte.

2. Lituanianul, inamicul public numărul 1. Imediat ce s-au schimbat porţile, după pauză, şi Arlauskis a luat loc în cea dinspre peluza “câinilor”, lucrurile au degenerat. Iritaţi că stelistul încă mai e pe teren după ce era să-l sugrume pe Nedelcearu, dinamoviştii au aruncat înspre el cu toate obiectele din dotare.

Partida a fost pentru prima dată întreruptă două minute, apoi alte 20, după ce Arlauskis a refuzat să mai joace şi a plecat la cabine, acuzând o lovitură în braţul drept. Aici a venit o a doua greşeală din partea lui Balaj, care trebuia să aplice regulamentul şi să acorde al doilea galben portarului stelist, care nu avea voie să părăsească gazonul fără acordul arbitrului.

3. Cum a gândit arbitrul incidentele? După plecarea la cabine a lui Arlauskis, decisă de unul singur, Balaj a trimis şi restul jucătorilor la vestiare. Multă lume se gândea la celebrul caz “Bricheta”, când echipele n-au mai revenit şi Rapid a pierdut la masa verde, dar centralul n-avea acum motive să repete acel episod.

Articolul 60, punctul 7, din ROAF, prevede ca: “În cazul în care, datorită comportamentului spectatorilor, au loc în stadion incidente grave, inclusiv obiecte pirotehnice aruncate pe gazon sau spre jucători, arbitrul va întrerupe jocul până la încetarea faptelor, dar nu mai mult de 20 minute. În cazul în care după aceste 20 de minute nu se va restabili ordinea, partida va fi suspendată şi clubul organizator (în cazul de faţă Dinamo) va pierde cu 3-0”. Cum după termenul stabilit de regulament, meciul a putut fi continuat, Cristi Balaj a luat decizia corectă şi a încheiat partida în iarbă, nu la comisii.

Arlauskis pleacă unde torţele sunt interzise

dinamo steaua jpeg

Giedrius Arlauskis s-a comportat în meciul cu Steaua ca un copil înfricoşat de torţele aprinse în spatele său. Lituanianul răsuflă însă uşurat pentru că duminică a jucat ultimul derby cu Dinamo, acesta semnând deja cu Watford, echipă nou-promovată în Premier League şi unde va ajunge din vară.

După cum se ştie, în Anglia, accesul în stadion cu torţe sau petarde este strict interzis şi aspru pedepsit de lege, fapt pentru care Arlauskis nu mai are de ce să se teamă. La Watford a jucat în tur şi fundaşul Gabriel Tamaş.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net