3 greșeli majore făcute de Mirel Rădoi în ultimele dezastre ale naționalei

mirel_radoi.jpg

Mirel Rădoi
Mirel Rădoi
FOTO: Sportpictures.eu

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Naționala României trece prin cea mai grea perioadă din ultimii ani, iar înfrângerea suferită acasă cu 1-0 în fața Austriei confirmă acest lucru. Din păcate pentru el, selecționerul Mirel Rădoi nu este străin de această criză, care a dus la trei înfrângeri consecutive. Click! vă prezintă cele mai importante 3 greșeli făcute de fostul internațional, fie din lipsa experienței fie din încăpățânare.

Uită că rolul selecționerului e să facă puncte, nu spectacol. Rădoi a surprins pe toată lumea la cofnerința de presă de după meciul cu Austria. El a spus că nu se poate abate de la principiile sale de antrenor, care spun că nu trebuie, de dragul punctelor, să sacrifice spectacolul. O premiză greșită din start în cazul naționalelor, acolo unde primul obiectiv este să acumulezi cât mai multe puncte, indiferent de cât de spectaculos joci. Pentru că punctele aduc calificarea la turneele finale. Cu spectacolul ajungi, cei mult, la faza zilei pe la vreo televiziune. ”Ar trebui să uităm ce înseamnă fotbalul modern şi să ne întoarcem înapoi? Under 21 a jucat aşa, ofensiv, de ce să nu se poată şi la echipa mare? Poate au nevoie de mai multe timp pentru a înţelege. Eu nu îmi schimb principiile atât timp cât voi fi aici. În momentul de faţă, noi asta le cerem jucătorilor şi asta încercăm să jucăm. Nu suntem pe filozofia asta, să sacrificăm spectacolul pentru puncte”, a declarat Rădoi în fața ziariștilor.

A făcut foarte multe schimbări în națională. Dacă cineva se uită peste echipele aliniate de România la înfrângerile cu Islanda (1-2), Norvegia (0-4) și Austria (0-1), nu va crede nici o clipă că ele au avut loc într-o singură săptămână. Atât de mare a fost fluctuația jucătorilor din echipa de start. Practic, doar portarul Tătărușanu și fundașul Burcă au fost titulari în toate cele trei partide, lucru de neacceptat pentru o selecționată care se vrea serioasă. 

A făcut o selecție contestată. Tot mai multe voci îi impută lui Rădoi selecția jucătorilor. Unii îi reproșează că nu a adus mai mulți jucători de la tineret, alții că a convocat jucători ieșiți din formă. ”Am mari dubii în ceea ce priveşte selecţia unor jucători care nu confirmă. În general la linia defensivă. Bălaşa spre exemplu, pentru că este un jucător care nu-mi dă siguranţă. Mitriţă este sub aşteptări. De-asta sunt puţin contrariat”, a declarat fostul mare internațional Florin Răducioiu, la Telekom Sport.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5