3 câștiguri pentru România după Campionatul European de tineret

Ultima actualizare:

    Andrei Vlad a fost îngerul nostru păzitor la aceste Europene U21FOTO: EPA
Andrei Vlad a fost îngerul nostru păzitor la aceste Europene U21FOTO: EPA

Naționala de tineret a României a făcut 0-0 cu Germania și reușit să aibă un parcurs mai bun la Europene decât își imaginau mulți după tragerea la sorți. Cu toate acestea a fost eliminată după faza grupelor. Click! vă prezintă trei lucruri pozitive care pot fi extrase după participarea ”tricolorilor” la competiția organizată în Ungaria.

Am câștigat un jucător pentru naționala mare. Scopul oricărei echipe de tineret este acela de a da jucători formațiilor de seniori. După acest European putem spune că cel puțin unul dintre componenți poate face pasul la naționala mare. Este vorba de portarul FCSB, Andrei Vlad, care a fost la înălțime în toate cele trei meciuri disputate în grupa A a Europeanului. El a priti doar două goluri întrei meciuri, iar rezultatele României (egaluri cu Olanda și Germania și victorie cu Ungaria) i se datorează și lui. El se va alătura celorlalți patru membri ai acestei generații care fac deja parte din naționala mare: Man, Mihăilă, Coman și Ianis Hagi.

Am câștigat un antrenor: Adrian Mutu. Acest European a fost și pentru selecționerul Adrian Mutu un test. A putut să vadă unde se situează ca tehnician, iar rezultatele, dar și cum a pregătit în special partida cu Țările de Jos demonstrează că are toate atuurile pentru a ajunge un tehnician de top. În meciul cu olandezii, el a așezat tactic perfect echipa pe teren, iar adversarii noștri au reușit abia în celelalte două meciuri să demonstreze de ce sunt principalii favoriți la titlu. De asemenea, modul în care își explică deciziile după meciuri, dar și felul în care vorbește cu fotbaliștii la antrenamente și despre jucătorii săi la interviuri sunt tot atribute ale unui viitor mare antrenor.

S-au lansat viitori titulari ai naționalei de tineret. Acest turneu a reprezentat și debutul la naționala de tineret a lui Octavian Popescu, considerat ”perla” FCSB și a fotbalului românesc. La doar 18 ani, el a jucat pe finalul partidelor cu Ungaria și Germania și chiar dacă nu a avut realizări deosebite, a izbutit câteva driblinguri în stilul deja caracteristic. Mai important este că el a început să se acomodeze cu atmosfera lotului național, cu cerințele selecționerului Mutu, astfel ca în 2023, când Europeanul va fi organizat și în România, să fie liderul de care echipa are atâta nevoie. La 19 ani, Radu Drăgușin reprezintă un alt mare câștig al naționalei. El a jucat în repriza secundă a meciului cu Germania și nu a făcut-o deloc rău, semn că echipa U21 are un stâlp al apărării deja cert.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net