11 din 23! Gică Hagi are echipa sa la Europeanul de tineret

Ultima actualizare:

    Gică Hagi, alături de fiul său Ianis
Gică Hagi, alături de fiul său Ianis

Dintre cei 23 de jucători convocaţi de Mirel Rădoi la naţionala de tineret, 11 au fost formaţi la Academia Viitorului.

România Under 21 va merge la Campionatul European de tineret de luna viitoare cu două „echipe” distincte, una fiind creaţia exclusivă a lui Gică Hagi, cu fotbalişti care sunt sau au fost legitimaţi la Viitorul.

Început în urmă cu un deceniu, ambiţiosul proiect al „Regelui” cu Academia de la Ovidiu începe să se vadă din ce în ce mai mult la echipele naţionale ale României. Aşa se face că, la Europeanul sub 21 de ani programat în Italia şi San Marino (16-30 iunie), Gică Hagi va avea propria sa echipă. Vorbim despre cei 11 fotbalişti din lotul de 23 convocat de selecţionerul Rădoi care au învăţat să joace fotbal la Viitorul, indiferent dacă se mai află sau nu în prezent la gruparea constănţeană. Avem în primul rând contingentul celor legitimaţi şi acum la Viitorul, în frunte cu Ianis Hagi, nimeni altul decât fiul lui Gică. Acesta va fi ajutat la naţionala de tineret de colegii de vestiar de la formaţia de club Ghiţă, Boboc, Ciobanu şi Drăguş, toţi bifând numeroase prezenţe pentru Viitorul în sezonul abia încheiat din Liga I. Îl putem adăuga aici şi pe Tudor Băluţă, a cărui contract cu echipa lui Hagi s-a încheiat, mijlocaşul urmând să ia drumul Angliei, la Brighton.

Pe lângă cei şase de mai sus, alţi cinci jucători care ne vor reprezenta la Euro 2019 s-au cizelat la Viitorul, chiar dacă se află acum prin alte părţi. Manea de la CFR Cluj, Cicâldău de la Craiova şi FCSB-iştii Coman şi Nedelcu au pornit în fotbalul mare sub bagheta lui Gică Hagi. Primul 11 al Viitorului la Europeanul care bate la uşă e completat de portarul de rezervă Cătălin Căbuz de la Hermannstadt, împrumutat de clubul constănţean la gruparea sibiană.

Deşi au încercat până în ultima clipă să obţină acordul clubului olandez Ajax pentru a-l folosi pe Răzvan Marin la Euro, oficialii federaţiei noastre au fost refuzaţi. Fostul mijlocaş al Viitorului va fi astfel marea absenţă a României la competiţia din Italia şi San Marino, acolo unde tricolorii mici se află într-o grupă dificilă, cu Franţa, Anglia şi Croaţia.

Asta e naţionala de tineret crescută de Hagi

Căbuz - Manea, Ghiţă, Nedelcu, Boboc – Ciobanu, Cicâldău, Băluţă, Coman – Hagi, Drăguş

Lotul convocat de Mirel Rădoi pentru Euro 2019

Portari: Radu (Genoa), Căbuz (Hermannstadt), Vlad (FCSB)

Fundaşi: Manea (CFR Cluj), Nedelcearu (Ufa), Rus (Sepsi), Pașcanu (Leicester City), Ghiță (Viitorul), Ştefan (Sepsi), Boboc (Viitorul)

Mijlocaşi: Băluță (Viitorul), Nedelcu (FCSB), Cicâldău (Craiova), Ciobanu (Viitorul), Man (FCSB), Hagi (Viitorul), Coman (FCSB), Olaru (Gaz Metan), Drăguş (Viitorul), Dragomir (Perugia)

Atacanţi: Puşcaş (Palermo), Petre (Esbjerg), Ivan (Rapid Viena)

Programul României în grupă

18 iunie: România – Croația (San Marino, 19.30)21 iunie: Anglia – România (Cesena, 19.30)24 iunie: Franța – România (Cesena, 22.00)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net