10.000 € pentru a spăla ruşinea

Ultima actualizare:

    Deac va disputa  ultimul meci  la Rapid
Deac va disputa ultimul meci la Rapid

Dinamo şi Rapid, echipele care vor juca mâine în finala Cupei României, au avut un an prost. S-au bătut pentru laurii de campioană, dar nu au prins nici măcar podiumul. Astfel, şefii celor două cluburi au propus un bonus considerabil pentru a-şi adjudeca primul trofeu după 5 ani.

Acum pentru a salva încă un sezon ratat, conducătorii ambelor formaţii au anunţat că jucătorii vor avea conturile pline dacă înving în meciul de mâine: câte 10.000 de euro pentru fiecare. Anunţul de partea roş-albilor l-a făcut chiar Borcea.

"Mizez pe 30.000 de dinamovişti în tribună. Vrem să salvăm acest sezon şi jucătorii au o dorinţă nebună de a câştiga un trofeu. Ei trebuie să înţeleagă că nu joacă pentru mine, Bonetti sau Badea, ci pentru ei, pentru CV-urile lor. Dacă CFR a dat 22.000 de euro pentru obţinerea titlului, noi vom da 10.000 de euro pentru câştigarea Cupei", a spus acesta.

De partea cealaltă, rapidiştii sunt neplătiţi de câteva luni de zile, dar un meci cu un trofeu pe masă se premiază chiar şi în Giuleşti. Astfel, patronul George Copos le-a promis încă de la începutul sezonului şi le-a trecut şi în contract că un titular va încasa 10.000 de euro pentru câştigarea Cupei.

În ceea ce priveşte lotul Rapidului, Răzvan Lucescu îi are pe toţi băieţii săi valizi, cu excepţia fundaşului dreapta Rui Duarte. Acesta a fost eliminat eronat de arbitrul Radu Petrescu în ultima etapă din Liga I, jucată duminică cu Oţelul, şi conform regulamentului trebuie să stea în Cupă. Aceasta este şi marea problemă a staff-ului tehnic al feroviarilor, care sunt descoperiţi pe acest post. Ezequias Tavares, cel care ar putea juca şi fundaş dreapta, este incert şi cel mai probabil titular va fi Creţu, un jucător care n-a mai evoluat în ultimul timp.

Impresarul Victor Becali, apropiat al şefilor dinamovişti, i-a ironizat pe cei din galeria roş-albilor. "De ce la Steaua vin suporterii la meci, ce, Steaua a mai câştigat ceva? Se duc pentru că sunt suporteri adevăraţi, nu vin doar când ia echipa campionatul", a spus acesta, revoltat.

Mai sunt doar 5.000 de bilete

Partida de mâine a stârnit interesul fanilor de ambele părţi. Din cele 18.000 de tichete repartizate suporterilor dinamovişti şi rapidişti au mai rămas câte 5.000 pentru fiecare tabără. "Câinii" îşi pot achiziţiona bilete de la Naţional Arena, intrarea Pierre de Coubertin, până în ziua meciului, între orele 10.00 - 18.00 şi de azi fanii neutri şi cei giuleşteni le pot cumpăra de la casele poziţionate pe strada Maior Coravu, program 11.00 - 18.00.

Iată preţurile: pentru sectoarele dinamoviştilor - tribuna a II-a Est - 120 de lei (inelul 1 şi 2) şi 60 de lei (inelul 3), Peluza I Nord - 40 de lei (inelul 1-2) şi 20 de lei (inelul 3), iar rapidiştii - 40 de lei - peluza, 60 lei - tribuna a II-a, inelul 2 şi 120 lei - tribuna a II-a, inelul 1.

Răzvan, omul Cupă

Rapid încearcă şi ea să salveze un sezon care putea fi magic, dar s-a terminat dezolant. Ar fi un trofeu după cinci ani de secetă în care Rapid n-a câştigat nimic, ba mai mult, de două ori a stat şi în afara Europei. În 2007, tot Răzvan Lucescu aducea Cupa în Giuleşti după o victorie cu 2-0 în faţa Timişoarei chiar pe Bega.

simeon stalpnicul png

Ar fi a treia Cupă a lui Lucescu junior cu Rapid, care a câştigat-o şi pe cea din 2006, în finala cu FC Naţional. Acum, succesul ar fi şi mai dulce pentru că ar fi obţinut în faţa unei mari rivale, Dinamo. În plus, e în joc şi locul în play off-ul Ligii Europa, în care va juca învingătoarea acestui meci.

Lucescu pleacă, Bonetti îşi joacă postul

Meciul va fi mai mult ca sigur ultimul pentru Răzvan Lucescu pe banca giuleştenilor. Chiar dacă tehnicianul mai are contract valabil încă un an, el va merge în Qatar, de unde are o ofertă foarte generoasă.

simeon stalpnicul png

În locul său e preconizat să ajungă la Rapid fie Neluţu Sabău, fie Mircea Rednic. La Dinamo, italianul Bonetti e obligat să câştige Cupa pentru a mai rămâne la echipă după ce a ratat titlul în Liga I. "Nu e important dacă eu plec sau rămân, ci ca Dinamo să câştige finala Cupei", a spus Bone­­tti.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net