10 ani, 6 trofee, un singur rege: Lionel Messi, câștigătorul Balonului de Aur 2019

Ultima actualizare:

    Lionel Messi si cele 6 Baloane de Aur cucerite din 2009 in 2019FOTO: AFP
Lionel Messi si cele 6 Baloane de Aur cucerite din 2009 in 2019FOTO: AFP

Lionel Messi a devenit primul fotbalist din lume de șase ori câștigător al ”Balonului de Aur”

Argentinianul Leo Messi a câștigat la limită al șaselea Balon de Aur din carieră, devenind cel mai titrat fotbalist din istorie! El a adunat cu doar 7 puncte mai mult decât al doilea clasat, apărătorul olandez al lui Liverpool, Virgil van Dijk.

Câștigător al trofeului în 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 și 2019, Messi a acumulat 686 de puncte în clasamentul Balonului de Aur, iar Virgil Van Dijk 679. Multă lume l-a considerat pe acesta din urmă învingătorul moral al acestei ediții, mai ales pentru că a fost un jucător decisiv pentru Liverpool în cucerirea Ligii Campionilor, dar și pentru prestația fără greșeală din sezonul trecut, când nu a fost driblat nici măcr o singură dată de vreun adversar! Mai mult, olandezul a fost de mai multe ori pe locul 1 în topul preferinţelor jurnaliştilor din cele 176 de ţări care au participat la vot. El a fost primul de 69 de ori, în timp ce Messi a fost pe primul loc de doar 61 de ori. Procesul de votare a fost simplu: câte un jurnalist din fiecare dintre cele 176 de ţări a nominalizat cinci jucători, acordând câte 6 puncte pentru primul, apoi 4, 3, 2 şi 1. Argentinianul a câştigat în America de Sud şi Africa, în timp ce Van Dijk s-a impus în Europa şi Asia.

Lionel Messi este primul fotbalist de 6 ori câștigător al Balonului de Aur

Lionel Messi, alături de soție și de doi dintre băieți, la ceremonia de decernare a Balonului de Aur 2019
Lionel Messi, alături de soție și de doi dintre băieți, la ceremonia de decernare a Balonului de Aur 2019

Cu acest al șaselea trofeu, Messi a devenit primul fotbalist din istorie cu 6 Baloane de Aur. Primul l-a cucerit în urmă cu 10 ani, pe când avea doar 22 de ani și era un puști în momentul de vârf al carierei. Apoi, s-a dovedit că nu a fost doar un talent care va muri speranță, ci Messi s-a transformat în cel mai valoros fotbalist al planetei, iar următoarele trei  trofee consecutive, cucerite în 2010, 2011 și 2012 au confirmat acest lucru. Al cincilea Balon de Aur a fost obținut de argentinian în 2015, atunci când victoria obținută cu Barcelona în finala Ligii Campionilor a fot decisivă pentru înclinarea balanței în favoarea sud-americanului și revenirea lui pe primul loc în clasamentul pentru trofeul cucerit în 2013 și 2014 de portughezul Cristiano Ronaldo, marele lui rival.

Lionel Messi a fot însoțit de soție și de doi dintre băieți, Mateo și Thiago

Lionel Messi, stapînul celor 6 Baloane de Aur câștigate în perioada 2009 - 2019
Lionel Messi, stapînul celor 6 Baloane de Aur câștigate în perioada 2009 - 2019

În 2019, Messi a urcat din nou pe scenă și, așa cum avea să recunoască în discursul său, a încheiat 10 ani în care i s-au împlinit aproape toate visele. „În urmă cu 10 ani primeam primul Balon de Aur. Îmi amintesc că am venit aici cu cei trei frați ai mei, aveam doar 22 de ani și nu visam la așa ceva. Acum îl primesc pe al șaselea, într-un moment total diferit al vieții. Sunt alături de soția mea, de copii, de fratele meu și de nepoți. În tot acest timp, niciodată nu am renunțat la a visa, am avut mereu dorința de a evolua de la o zi la alta. Sper să rămân la fel și în anii care urmează. Sunt conștient de vârsta pe care o am, dar simt că am mulți ani înainte. Vreau să mă bucur de fotbal, de familia mea și de colegi”, a declarat Messi în momentul acceptării trofeului.

Starul argentinian și-a făcut apariția pe covorul roșu alături de soția sa, Antonela Roccuzzo și cei doi fii mai mari, Mateo (4 ani) și Thiago (7 ani). Mezinul familiei, Ciro, în vârstă de doar un an, a rămas acasă.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net