«1 - 9 - 0 - 7, CFR e pus pe fapte»

Ultima actualizare:

Odată cu reorganizarea clubului CFR la nivel fotbalistic, s-a produs şi o aranjare evidentă a suporterilor care se strângeau pe arena „Constantin Rădulescu" din cartierul Gruia. Kolozsvari Vasutas Sport Club.

Două grupări au intrat în zodia ultras, însă pe aripa liniştită. Este vorba de „Commando Gruia" şi „KVSC". Primii adună vreo 1000 de membrii, în timp ce a doua facţiune strânge în jur de 500 de persoane.

Nu sunt de neglijat nici cei de la Romaniacs, fani care stau separat de zona galeriei şi care se ghidează după codul al ultraşilor italieni.

„Commando Gruia" a fost primul corp de suporteri organizaţi care a răsărit în peluza vişinie. Înfiinţarea a avut loc în 2002 pe vremea când CFR juca în ligile inferioare. Cu entuziasm şi inima mare s-au strâns 50 de susţinători în primele luni ale comandoului. Uşor, uşor, odată cu urcuşul echipei, şi grupul avea să crească. S-au compus cântece, lozinci odată cu saltul pe prima scenă a fotbalului. Se cerea o evoluţie bună a celor din Gruia împotriva granzilor din campionat.

În 2006, fondatorii „Commando Gruia" au creat „Peluza Vişinie", o asociaţie non-profit care avea să suporte galeria existentă prin atragerea de sponsori şi promovarea imaginii lor.

Facţiune cu iz maghiar

La doi ani de la apariţia „Commando Gruia", o altă facţiune cunoscută s-a născut în peluza de pe arena CFR, galeria „KVSC". Denumirea este o abreviere la Kolozsvari Vasutas Sport Club, tradus din maghiară în română prin Clubul Sportiv al Ceferiştilor din Cluj.

Numele indică faptul că CFR are în KVSC susţinători puternici printre românii de origine maghiară din Cluj şi nu numai. Spiritul acestor fani e îndreptat spre mentalitatea pozitivă, toleranţă, anti-vulgaritate şi anti-violenţă. Principalul drum pe care se îndreaptă KVSC este acela al unei atmosfere civilizate pe stadion. Nu degeaba sloganul galeriei este: „Incredibili şi Unici din Pasiune! Incredibili şi Unici prin realizările noastre, din Pasiune pentru echipă, pentru fotbal şi fair-play". KVSC s-a organizat şi într-o asociaţie non-profit, care ţinteşte auto-finanţarea.

Spuneţi părerea şi adu completări acestor rânduri despre ultraşii ceferişti.

Povesteşte-ne pe FORUMUL CLICK trăirile şi impresiile tale despre fenomenul ULTRAS

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net