Şomeri de lux după catastrofa de la Euro

Ultima actualizare:
Stanciu  e cel mai  bine cotat  stelist
Stanciu e cel mai bine cotat stelist

Campionatul European era văzut de toţi jucătorii noştri drept rampa de lansare perfectă. Câţiva dintre ei, în frunte cu Săpunaru, au mers chiar la Paris din postura de liberi de contract, sperând că Euro îi va face mari. Cum n-a fost cazul, respectivii sunt acum cu CV-urile în mână, dar nu-i cheamă nimeni la interviuri.

Răzvan Raţ a retrogradat cu Rayo Vallecano şi pentru el era clar că se va despărţi de madrileni după turneul final, liga secundă fiind prea jos pentru pretenţiile sale. Un European cu ceva realizări ar fi înlesnit foarte mult găsirea unui nou loc de muncă, dar planul nu i-a ieşit. Raţ e obligat acum să-şi caute de lucru cu eticheta de „moş expirat” pe frunte şi nu-i va fi deloc uşor. La fel s-a întâmplat şi cu Valerică Găman, cel care s-a înţeles înainte de Euro cu turcii de la Karabukspor, dar a amânat semnarea contractului până după turneul final. Acesta şi-a lăsat o mică rezervă, crezând că printr-o conjunctură fericită va juca în Franţa şi ceva mai bun decât Karabuk îi va pune o ofertă pe masă. Cum „Tata Puiu” nu i-a dat nici o şansă, ar face bine să semneze cât mai repede pentru a nu pierde şi acest tren.Tot liber de contract a mers la Euro 2016 şi Cristi Săpunaru, despărţit de Pandurii imediat după finalul campionatului. El a fost integralist în toate cele trei partide ale României şi e de aşteptat să semneze un contract avantajos. Până acum, în afară de Astra Giurgiu, nu l-a sunat însă nimeni. În situaţii delicate sunt şi Lucian Sânmărtean şi Ovidiu Hoban, oameni care au opţiuni de prelungire a contractelor cu Al Ittihad şi Hapoel Beer Sheva, doar că nu le-au semnat încă, iar până acum nu sunt siguri că vor avea loc de muncă din toamnă. Gabriel Torje e şi el cu inima în dinţi, împrumutul său la Osmanlispor expirând deja, iar Udinese, clubul de care va mai aparţine până în 2017, l-a anunţat că îl va împrumuta din nou. S-a vehiculat varianta Stoke, din Premier League, dar pare cam prea frumos ca să fie adevărat.Sub contract, dar cu şanse mici de a mai continua la echipele lor actuale sunt alţi patru tricolori din lotul deplasat la Euro 2016. Ciprian Tătăruşanu a fost pus pe lista de transferuri a Fiorentinei, care vrea să-l debuteze pe puştiul minune, Luca Lezzerini. Vlad Chiricheş a dezamăgit profund la turneul final şi Napoli nu mai e dispusă să-l plătească încă un an ca pe un titular, iar el să rămână rezervă de lux. Steliano Filip e disperat să plece de la Dinamo, iar „câinii” ştiu că doar pe el se pot lua ceva bani în această perioadă şi l-ar vinde ­urgent. Nu în ultimul rând, Florin Andone a ratat ­promovarea cu Cordoba, dar e deja stabilit ca el să părăsească trupa din Andaluzia pentru ceva mai bun. S-a vorbit despre oferte din Primera, dar nimeni n-a sărit cu banul încă.

Steliştii aşteaptă Liga Campionilor

La cei 10 tricolori cu statut nesigur la serviciu s-ar putea adăuga şi câţiva de la Steaua. Cum Stanciu, Popa şi Chipciu n-au reuşit să-şi crească cota după turneul final, aşteaptă acest efect de la preliminariile Ligii Campionilor. Astfel, Gigi Becali a anunţat deja că ia în calcul oferte pentru ei după calificările din această vară, dar n-ar fi exclus să iasă şi de această dată rău. Nu în ultimul rând, Denis Alibec, un alt produs de export al Ligii I, nu mai poate face obiectul unui transfer până când nu se va recupera 100% după accidentarea la genunchi.


    Stanciu  e cel mai  bine cotat  stelistFoto: AP
Stanciu e cel mai bine cotat stelistFoto: AP
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net