Ronaldo l-a obligat pe Moutinho să excute penalty cu Polonia, deşi acesta îl refuzase pe selecţioner

27-sport-ronaldo-ap_788092170985.gif

Cristiano Ronaldo vrea să câştige primul său trofeu alături de echipa naţională
Foto: AP

Portugalia a trecut în sferturile Euro 2016 de Polonia la loteria penalty-urilor, dar responsabilitatea executării a fost foarte greu de asumat.

Şi cei mai buni executanţi pot rata, iar unii chiar refuză pentru că nu fac faţă presiunii şi se tem să nu-şi nenorocească echipa. Aşa s-a întâmplat şi în cazul portughezului Joao Moutinho, care la finalul celor 120 de minute ale partidei cu Polonia i-a spus selecţionerului Fernando Santos că nu vrea să se numere printre executanţi şi pur şi simplu s-a depărtat de grupul colegilor săi. Atunci a intrat în scenă personalitatea şi influenţa lui Cristiano Ronaldo, care a strigat la Moutinho, l-a întors din drum şi l-a obligat practic să bată. "Hey, Hey, unde pleci? Vino să baţi! Vino să baţi, n-auzi? Un pic de curaj, ce naiba... Tu baţi foarte bine. Trebuie să baţi! Nu te teme de ratare! N-are sens. E în mâinile lui Dumnezeu acum. Eliberează-te de presiune şi gata. Dacă ratezi, nu e nicio tragedie!", a fost discursul lui Ronaldo, la care mijlocaşul lui AS Monaco n-a crâcnit. Moutinho n-a avut încotro, a executat al treilea, după Ronaldo şi Sanches, şi a marcat fără probleme. După ce Nani şi Quaresma au înscris şi ei, iar Blaszczykowski a ratat, Portugalia s-a calificat în semifinale, unde va juca mâine seară cu Ţara Galilor a fratelui de la Real Madrid, Gareth Bale.

Loading...
 
 

Citește și

  • Cristiano Ronaldo şi compania au evoluat în cinci partide până acum la această ediţie a Euro, dar în cele 90 de minute de joc nu s-au impus niciodată. Au avut nevoie de prelungiri şi chiar de lovituri de departajare pentru a bifa „careul de aşi”.

  • tara galilor belgia

    Sferturile de finală de la această ediție a Campionatului European de fotbal par a fi pline de surprize. Portugalia s-a calificat în semifinale cu mult noroc, după ce a trecut la loviturile de departajare de Polonia, iar vineri, 1 iulie, Țara Galilor a fost protagonista unei partide spectaculoase cu Belgia, în urma căreia a ieșit învingătoare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1