Portugalia, prima finalistă de la Euro 2016

cristiano_ronaldo_gol_euro.jpg

cristiano ronaldo gol euro 2016
Cristiano Ronaldo a deschis scorul cu aceasta lovitura de cap
FOTO: AP

Lusitanii au obținut prima victorie de la acest European, calificându-se în ultimul act în dauna Țării Galilor. Portugalia s-a impus cu scorul de 2-0 și își așteaptă adversara din finală, care se va decide joi seara, între Germania și Franța.

Portugalia s-a trezit exact atunci când era nevoie și s-a calificat în finala Euro 2016 după un meci în care a jucat așa cum sperau toți fanii ei. Adică perfect. Victoria cu 2-0 obținută miercuri în fața Țării Galilor i-a dus pe lusitani pentru a doua oară în ultimul act al competiției.

Duelul dintre cei doi coechipieri de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo și Gareth Bale, a fost tranșat de primul. Chiar dacă galezul a fost cel care a tras mai mult pe poartă, cel care a reușit să înscrie a fost portughezul. Era minutul 50 când Cristiano Ronaldo s-a înălțat imperial în careu și a trimis cu capul imparabil în plasă, deschizând scorul și ușa spre istoria fotbalului. Cu acest gol, el a reușit să-l egaleze pe francezul Michel Platini în fruntea golgeterilor all-time de la Europene, cu 9 reușite. Culmea, a izbutit să facă acest lucru chiar în ziua în care rivalul său dintotdeauna, argentinianul Lionel Messi, a fost condamnat la 21 de luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală.

Revenind la meciul de aseară, golul lui Ronaldo i-a destabilizat atât de tare pe galezi încât după doar trei minute în poarta lor a picat și al doilea gol. Nani a fost cel care a reușit să păcălească apărarea britanicilor, stabilind și scorul final: 2-0.

În afara celor două goluri, prea multe nu ar fi de spus despre acest meci. Lipsiți de aportul lui Ramsey, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, galezii au fost nevoiți să se bazeze doar pe Gareth Bale, care a făcut, în consecință, de toate: a deposedat, a driblat, a șutat, a faultat și s-a certat uneori și cu arbitrul. Fără folos, căci nu a reușit să înscrie și să-și salveze astfel echipa de la înfrângere. De partea cealaltă, portughezii au avut mai mulți jucători periculoși, au jucat decis și au obținut astfel prima victorie de la acest turneu final. Un succes venit exact în momentul potrivit, un succes care a calificat pentru a doua oară în istorie naționala Portugaliei în finala Campionatului European. Prima dată s-a întâmplat în 2004, atunci când Ronaldo – singurul „supraviețuitor” al acelei formații – era o tânără speranță, iar echipa lui a pierdut titlul în fața Greciei. Acum, el este liderul unei generații aflate în căutarea unui rezultat istoric în finala de duminică seara. Acolo unde va juca împotriva învingătoarei semifinalei dintre Franța și Germania.

Loading...
 
 

Citește și

  • Ţara Galilor rămâne cea mai surprinzătoare semifinalistă de la Euro 2016 şi va încerca miercuri seară (7 iulie), de la ora 22.00 (în direct la ProTV şi Dolce Sport) să mai dea o lovitură, de această dată Portugaliei. Nefiind o forţă în fotbalul european, toată lumea se întreabă când şi cum a început ascensiunea acestei micuţe naţionale. Din păcate, uitându-ne înapoi, ne găsim pe noi, românii, ca punct de referinţă, şi nu într-un mod pozitiv.

  • Meci de gală în această seară, la Euro 2016: Franţa – Germania. Selecţionerul Germaniei are la dispoziţie cel mai scump lot din Europa, în timp ce fotbaliştii din ţara gazdă a turneului sunt cu 93 de milioane în urmă. Totuşi, şansele de a ajunge în finală sunt egale, mai ales că fiecare selecţionată are vedete plasate pe trepte valoric asemănătoare, în jurul a 70 de milioane de euro.