Euro 2016 / Victoria cu Albania ne-ar aduce 2.500.000 €

Ultima actualizare:

    Bogdan Stancu este golgeterul echipei noastre, cu două goluri marcateFoto: Sportpictures.eu
Bogdan Stancu este golgeterul echipei noastre, cu două goluri marcateFoto: Sportpictures.eu

România – Albania e un meci de la care fanii tricolorilor aşteaptă o calificare printre cele mai bune 16 naţionale ale Europei. Jucătorii lui Iordănescu şi Federaţia lui Răzvan Burleanu sunt însă cu ochii şi pe grămada de bani oferită de UEFA.

Doar un egal sau o victorie a Albaniei la scor minim ar putea face ca ambele echipe care se vor confrunta duminică la Lyon să plece împreună acasă după faza grupelor. În rest, un succes al tricolorilor la orice scor asigură naţionalei lui Iordănescu prezenţa în optimile de finală. România şi-ar îndeplini astfel obiectivul minim la Euro 2016, iar jucătorii, antrenorii şi federalii îşi vor îmbogăţi conturile. Asta pentru că FRF va pune mâna dintr-un foc pe 2,5 milioane de euro. Un milion de euro este „bonusul” acordat de UEFA pentru o victorie în grupe, în timp ce calificarea în optimi e răsplătită cu 1,5 milioane de euro. Fără îndoială că suma va fi împărţită „frăţeşte”, jumătate în vistieria Federaţiei, jumătate în buzunarul jucătorilor şi staff-ului tehnic, aşa cum s-au înţeles cele două părţi la plecarea spre Franţa.

Dacă cele 2,5 milioane de euro puse la bătaie contra Albaniei nu sunt deocamdată decât bani virtuali, Federaţia condusă de Răzvan Burleanu poate fi sigură de faptul că va încasa de la UEFA cel puţin 8,5 milioane de euro. Din aceştia, opt milioane reprezintă prima de calificare la Euro 2016, în timp ce egalul cu Elveţia (1-1) ne va mai aduce un „mărunţiş” de 500.000 de euro. Acestea sunt cele mai mari premii în bani oferite vreodată la un Campionat European.

3 ore de «pauză» cu soţiile şi iubitele

La fel ca după întâlnirea cu Franţa, selecţionerul Anghel Iordănescu le-a permis jucătorilor o scurtă sesiune de relaxare în compania partenerelor de viaţă. Astfel, joi seară, la 24 de ore după cnfruntarea cu elveţienii, iubitele şi soţiile tricolorilor au luat cu asalt baza de cantonament a naţionalei. După numai trei ore, fotbaliştii au fost nevoiţi să revină însă la programul normal.

Andone: «Pe viaţă şi pe moarte!»

Jucătorii antrenaţi de Anghel Iordănescu sunt conştienţi că au numai varianta victoriei în meciul cu Albania pentru a se califica în optimile de finală la Euro 2016. „Un egal nu ajută pe nimeni. Va fi pe viaţă şi pe moarte”, a declarat atacantul Florin Andone. Într-adevăr, scenariul în care România se califică în optimi cu o remiză contra Albaniei e deocamdată unul fantezist, depinzând de o „aliniere” puţin probabilă a rezultatelor din celelalte grupe.

Forţăm duminică cu Sânmărtean?

Sânmărtean ar putea debuta mâine la Euro
Sânmărtean ar putea debuta mâine la Euro

Lucian Sânmărtean e singurul jucător cu profil ofensiv din lotul României care n-a avut până acum ocazia de a debuta la turneul final din Franţa. Anghel Iordănescu se gândeşte însă serios la titularizarea mijlocaşului de 36 de ani în decisivul meci de duminică, de la Lyon, contra Albaniei. Ţinând cont şi de profilul adversarului, „Tata Puiu” e tentat să renunţe la unul dintre cei doi închizători folosiţi atât cu Franţa, cât şi cu Elveţia, cu atât mai mult cu cât Mihai Pintilii acuză ceva probleme medicale şi e în continuare incert. Astfel, s-ar elibera un loc la mijlocul terenului, iar Lucian Sânmărtean ar fi soluţia ideală pentru a aduce un plus de creativitate echipei noastre, nevoită să atace şi să câştige cu Albania pentru a se califica în optimile de finală.Menajat cu Elveţia din cauza presiunii imense care apasă pe umerii săi, Nicuşor Stanciu e aşteptat să revină în primul “11” al României pentru a desface lacătul apărării albaneze. Jucători cu calităţi apropiate, Nicuşor Stanciu şi Lucian Sânmărtean nu s-au aflat niciodată în acelaşi timp printre titularii echipei naţionale.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net