Euro 2016 România - Franţa / Deschamps: De doi ani mă gândesc la meciul de deschidere"

Ultima actualizare:

    Didier Deschamps
Didier Deschamps

Selecționerul Franței, Didier Deschamps, consideră că meciul de deschidere al Campionatului European, cu România, este foarte important, dar nu decisiv. Oricum, este jocul pe care-l aşteaptă şi pregăteşte de doi ani.

"Obiectivul a fost întotdeauna acest 10 iunie. De doi ani mă gândesc la meciul de deschidere. Contextul este unul special și trebuie să gestionăm bine situația. Acest meci nu este decisiv, dar este foarte important. Ne poate lansa. Este un rendez-vous fabulos, în care nu e loc de rețineri, de ezitări. După aceea va fi o luptă pentru putere cu adversarul nostru", a declarat Deschamps pentru L'Equipe.

Antrenorul a anunţat că-n ciuda accidentărilor recente din lot, are "în cap de ceva vreme primul 11 contra României", de asemenea el cunoscând şi echipa de start pe care o va trimite Iordănescu în teren.

"Am încredere deplină în toți cei 23 de jucători care sunt aici, iar ei știu acest lucru", a adăugat el, fiind mulţumit şi de interesul fanilor pentru acest meci: "Este magnific. O susținere de o asemenea amploare nu am mai întâlnit niciodată înaintea unei mari competiții. Toată această dovadă de iubire nu poate decât să-i impulsioneze pe jucători".

Selecționerul a recunoscut însă că "nici în cel mai negru coșmar" al său nu și-ar fi închipuit ceea ce s-a întâmplat "după anunțarea listei, pe 12 mai", referindu-se la accidentări, dar şi la scandalul legat de Benzema. "Cuvântul meu de ordine este adaptarea. Fără să privesc înapoi", a mai spus Didier Deschamps.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net