Euro 2016 România - Franţa / Andone: “Sunt apt şi de abia aştept meciul”

Ultima actualizare:

    Florin Andonefoto: Click!
Florin Andonefoto: Click!

Atacantul Florin Andone a declarat pentru FRF TV că nu are nicio problemă la mână şi este apt sută la sută pentru Campionatul European.

"Bandajul este pentru a mă proteja, să nu fie ceva mai grav. Sunt apt sută la sută, am făcut deja trei antrenamente, m-am simţit foarte bine. Sunt la dispoziţia domnului antrenor. De abia aştept ziua de vineri, să înceapă meciul şi să fiu şi acolo să vedem dacă va merge totul bine", a declarat Andone.

Florin Andone a afirmat că viaţa i s-a schimbat foarte mult în ultimul an: "S-a schimbat foarte mult! Spre bine! Prin multă muncă, prin multă seriozitate, am avut parte de un sezon foarte bun. Domnul antrenor de la club mereu mi-a dat oportunitatea să joc, să am meciuri în picioare şi m-am simţit şi foarte iubit aici, la echipa naţională. Tot timpul am fost chemat. A fost foarte greu la început pentru că eram nou, nu jucam. Nici acum nu este uşor. Suntem foarte mulţi jucători care vrem să jucăm. Jucători foarte buni. Dar mă bucur foarte mult pentru mine, pentru schimbarea din viaţa mea, pentru tot ce am obţinut. Şi sper să fiu ambiţios şi să obţin pe parcurs şi mai multe lucruri pozitive".

Andone a spus că numărul care îi caracterizează jocul este 9. "Dar numărul nu este un lucru important, important este să fii alături de echipă, de colegii tăi, să fii la dispoziţia domnului antrenor. Să ai parte de minute, să îţi poţi ajuta colegii. Nu contează ce număr ai pe spate".

Cel mai bun sfat primit de Andone este să nu se schimbe niciodată. "Să fiu aşa cum sunt eu, tot timpul, de mic, am vrut totul repede. Cheful acesta de a obţine ceva în viaţă, de a realiza ceva, de a da totul mereu, la orice antrenament, la orice meci, cât îmi stă în putinţă. Chiar dacă am jucat mai bine, chiar dacă am jucat mai prost, tot timpul încerc să dau totul pe teren şi cred că acesta e sfatul: să nu mă schimb niciodată şi să am aceeaşi atitudine tot timpul".

Întrebat dacă este diferită relaţia cu suporterii români a unui tricolor crescut în altă ţară decât cea de origine, Andone a răspuns: "Eu m-am simţit la fel ca toţi jucătorii, ca toţi colegii mei. Important e să îmbraci tricoul României, să îl porţi cu mândrie şi să dai totul pe teren. Nu contează dacă ai stat mai mult în Spania sau România. Lumea te va aprecia pentru atitudinea ta şi pentru modul în care te văd ei pe teren".

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net