Euro 2016 România-Albania / Iordănescu: "Aștept să plec în vacanță"

Ultima actualizare:

    Anghel Iordănescu e cu gândul la vacanțăFoto: Getty
Anghel Iordănescu e cu gândul la vacanțăFoto: Getty

Meciul de duminică seară, 19 iunie, dintre România și Albania (0-1), a năruit speranțele tricolorilor de a se califica în optimile de finală de la Campionatul European de fotbal, după ce reprezentativa noastră a pierdut și a ajuns să ocupe ultimul loc din grupa A, cu doar un punct.

Anghel Iordănescu, selecționerul echipei noastre, a încercat să găsească scuze pentru rușinosul rezultat. A dat vina pe faptul că jucătorii ar fi stresați de faptul că nu joacă în mod constant la echipele de club sau că au vârste înaintate pentru a face față unui meci de asemenea anvergură și angajament. L-a dat exemplu pe Sânmărtean, deși el l-a convocat. "Sânmărtean are 36 de ani și nu mai este la prima tinerețe. Îi este foarte greu să înceapă meciul ca titular și să-l ducă până la capăt."

Selecționerul nu aruncă vina pe fotbaliștii pe care i-a pregătit, ci mai mult pe soartă: "Ne doare înfrângerea, ne-am dorit foarte mult să câștigăm. Albania nu mai e cea de pe vremea mea, a lui Florea Dumitrache sau a lui Dobrin. Am început bine, cel puțin în primele 30 de minute. Am pornit bine, dar am luat un gol la care nu ne așteptam, în minutul 44, din cauza unei greșeli a apărării noastre. În a doua repriză am încercat, dar am avut o singură ocazie clară la șutul lui Florin Andone. Personal, îmi este greu să le reproșez ceva jucătorilor, ei și-au dorit. Nu aș vrea să puneți o ștampilă pe jucătorii noștri. Au și ei problemele lor. În prezent sunt 8 fotbaliști care nu au contracte, nu au un viitor sigur."

Tata Puiu a părut mai mult cu gândul la concediu decât la găsirea unei explicații valabile păentru dezastrul de la Euro 2016: "Aștept să plec în vacanță. Am obținut un punct, am marcat doar două goluri. Sunt echipe care au pierdut la 2-3 goluri diferență. A fost o performanță că am ajuns aici."

Deranjat de întrebările jurnaliștilor din timpul conferinței de presă de după partida care ne-a eliminat de la Euro 2016, Iordănescu a răspuns dur atunci când a fost chestionat cu privire la o posibilă demisie, "aruncând pisica" în curtea șefului de la FRF, Răzvan Burleanu, și răspunderea pentru decizia de a-l păstra sau nu pe selecționer la cârma naționalei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net