Euro 2016 e aproape. Vezi toate stadioanele pe care se va juca!

stadedefrance1.jpg

România va deschide Euro 2016 pe Stade de France, din Saint Dennis, cea mai mare arenă din Hexagon, cu 82.000 de locuri
Foto Click!

Unul dintre efectele benefice pe care îl oferă organizarea unui turneu final este asupra infrastructurii. Majoritatea stadioanelor care vor găzdui meciuri, precum şi numeroase baze sportive din Franţa au fosty modernizate sau construite de la 0 pentru Euro 2016, care se va juca pe nişte adevărate bijuterii.

Iată care sunt cele 10 stadioane care urmează să fie folosite pentru cele 51 de partide ale celei de-a 15-a ediţie a Campionatului European de fotbal.

Stade de France, din Saint Dennis. Este piesa de rezistenţă a Franţei în materie de stadioane. Arena din suburbia Parisului va găzdui atâtâ deschiderea, cât şi finala Campionatului European de fotbal. Are o capacitate de 82.000 de locuri, fost dat în folosinţă în 1998, la Mondialul găzduit şi câştigat de Franţa, şi a costat 290 de milioane de euro. Este unul dintre stadioanele la care s-au făcut lucrări minime de modernizare înainte de acest turneu final.

stade_de_france.jpg

România va juca în deschidere pe cel mai mare stadion din Franţa
Foto Click!

Parc des Princes, din Paris. Este mândria Parisului şi unul dintre cele mai vechi stadioane care vor găzdui meciuri la Euro 2016. A fost construit în 1897 şi pe această structură s-au făcut modernizări şi adăugări de tribune de-a lungul timpului. Ultimele au avut loc după 2010 şi au fost plătite de Primărie, astfel încât să nu rateze organizarea de jocuri la acest turneu final. Are o capacitate de 49.000 de locuri şi România va juca aici cu Elveţia, pe 15 iunie.

parcs_des_princes.jpg

Pe acest stadion îşi dispută meciurile de acasă Paris Saint Germain
Foto Click!

Parc Olympique Lyonnais, sau "Stadionul Luminii", din Lyon. A fost construit de la 0 în locul vechiului Stade Gerland, şi a costat 415 milioane de euro. Are o capacitate de aproape 60.000 de locuri, iar România va juca aici în ultimul meci din grupe, împotriva Albaniei, pe 19 iunie.

stade_des_lumieres_-_24_janvier_2016.jpg

Tricolorii vor încheia grupa pe noul stadion din Lyon
Foto Click!

Stade Velodrome, din Marseille. Este de asemenea unul dintre stadioanele legendare care rămăsese însă în urmă din punct de vedere al facilităţilor. În 2014 a intyrat însă în renovări capitale, iar la inaugurarea din această primăvară a arătat splendid. Are 67.000 de locuri şi va găzduit printre altele Anglia - Rusia, Ucraina - Polonia şi Islanda - Ungaria, din faza grupelor, dar şi un sfert şi o semifinală.

velodrome.jpg

Noul stadion din Marseille arată fantastic după renovare
Foto Click!

Stade Pierre-Mauroy, din Lille. Este un alt stadion construit de la 0, dat în folosinţă în 2012 şi care oferă facilităţi de cinci stele pentru jucători, sponsori şi suporteri. Are 50.000 de locuri, a costat 282 de milioane de euro şi îşi va face încălzirea la Euro 2016 pe 12 iunie, cu Germania - Ucraina.

grand_stade_lille_metropole_lille_piere_mouroy_first_match.jpg

Stadionul din Lille este unul dintre cele 4 construite de la 0 pentru acest turneu final
Foto Click!

Matmut Atlantique, din Bordeaux. Este şi el un stabiliment nou nouţ, inaugurat abia în mai 2015 şi pe care s-au cheltuit 168 de milioane de euro. Are 42.000 de locuri, e gazda lui Girondins de Bordeaux şi va începe la Euro 2016 pe 11 iunie, cu Ţara Galilor - Slovacia.

bordeaux_matmut_atlantique_4.jpg

Stadionul din Bordeaux va găzdui cinci meciuri la Euro 2016
Foto Click!

Stade Geoffroy-Guichard, din Saint-Etienne. Stadionul construit în 1930 a fost şi el modernizat timp de trei ani, între 2011 şi 2014 şi a fost la un pas să nu prindă turneul final. Retragerea celor din Nancy şi refuzarea stadionului din Nantes l-au ajutat mult şi arena cu 42.000 de locuri va găzdui patru meciuri la Euro 2016. Primul: Portugalia - Islanda, pe 14 iunie.

stade_geoffroy-guichard_-_saint-etienne_10-11-2013.jpg

Cehia - Croaţia, Slovacia - Anglia şi optimea dintre A2 şi C2 sunt celelate jocuri găzduite de Arena din Saint-Etienne
Foto Click!

Allianz Riviera, din Nisa. Este alături de Velodrome-ul din Marseille, a doua bijuterie în materie de stadioane de pe Coasta de Azur. A fost şi el construit de la 0 şi a costat 245 de milioane de euro. Va găzdui patru meciuri şi cu o capacitate de doar 35.000 este al doilea cel mai mic stadion de la Euro 2016.

alianz_riviere_nisa.jpg

Arena de pe Costa de Azur este nou construită, finalizată şi inaugurată în 2013
Foto Click!

Stade Bollaert-Delelis, din Lens. Stadionul din nordul Franţei a fost modernizat anul trecut şi e şi el o prezenţă surprinzătoare la Euro 2016, până la un punct nefiind pe lista agreată de UEFA. Arena de 38.200 de locuri a prins până la urmă patru jocuri la turneul final, printre care şi confruntarea britanică, Anglia - Ţara Galilor, de pe 16 iunie.

stade_bollaert_delelis_lens.jpg

Stadionul şi oraşul Lens au implementat o regulă ciudată: la Euro, în perimetrul metropolei nu se va bea alcool
Foto Click!

Stadium Municipal, din Toulouse. Este cel mai mic stadion de la Euro 2016, cu o capacitate de doar 33.000 de locuri. A fost renovat în 1998 şi nu este printre cele mai proaspete arene, dar corespunde tuturor normelor UEFA. Spania şi Italia vor juca în grupe aici.

stadium_municipal_de_toulouse.jpg

Arena de pe Râul Garonne a fost construită în 1937 şi renovată pentru Coupe du Monde 1998
Foto Click!
Loading...
 
 

Citește și

  • „Generalul” a hotărât ca Maxim, Ivan, Hora, Ropotan şi Toşca să nu facă parte din echipa pentru turneul din Franţa. Oficial, toţi au acceptat decizia, dar reprezentanţii lor, de la impresari şi până la conducători de cluburi, le-au făcut publică nemulţumirea.

  • Alex Maxim a reacţionat după ce nu a fost convocat în lotul pentru Euro. În discursul său a introdus şi câteva ironii fine la adresa selecţionerului, mijlocaşul fiind om de bază în preliminarii.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1