Cine va câștiga Euro 2016? Lupta e între Franța, Spania și Germania

Ultima actualizare:
Bale, cel mai scump jucător de pe planetă, îşi duce echipa spre Europene
Bale, cel mai scump jucător de pe planetă, îşi duce echipa spre Europene

Euro 2016 Franța - România, LIVETEXT pe click.ro, vineri, de la 21:00 | Mai sunt două zile până la Campionatul European de Fotbal, competiția verii pe care o așteptăm cu sufletul la gură de atâta timp.

Cei mai buni fotbaliști ai Bătrânului Continent își vor măsura forțele pe parcursul unei luni de foc. Cu toții ne întrebăm... Cine are cea mai bună echipă? Cine va ieși golgheter? Cine va fi cel mai inspirat antrenor? Va reuși Spania să își păstreze titlul european cucerit în 2012, sau va fi rândul Franței, dată ca favorită grație formei în care sunt supertarurile Paul Pogba și Antoine Griezman? 

La aceste întrebări vă răspunde Click.ro, care a încercat să creioneze primul „11” al naționalelor participante la Campionatul European de Fotbal. 

Euro 2016 Albania

Berisha - Berisha; Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli - Kukeli, Xhaka - Roshi, Abrashi, Lenjani - Çikalleshi

  • Antrenorul Gianni De Biasi speră în recuperarea imediată a mijlocașului Taulant Xhaka. Roshi pare să îi fi luat fața la titularizare lui Andi Lila pe partea dreaptă. 

Euro 2016 Anglia

Hart - Walker, Cahill, Smalling, Rose - Dier, Wilshere, Alli, Rooney - Kane, Vardy

  • Jack Wilshire este favorit la titularizare în linia de mijloc, cu toate că fotbalistul lui Arsenal nu a prea evoluat în ultima perioadă.

Vardy
Vardy

Euro 2016 Austria

Almer - Klein, Dragovic, Hinteregger, Fuchs - Alaba, Baumgartlinger - Harnik, Junuzovic, Arnautovic - Janko

  • O serie de jucători din primul „11” nu au prins prea multe meciuri ca titulari în ultima perioadă, însă, aceasta va fi formula tip a austriecilor. 

Euro 2016 Belgia

Courtois - Alderweireld, Denayer, Vermaelen, Vertonghen - Nainggolan, Witsel - Mertens, De Bruyne, Hazard - Lukaku

  • Cel mai mare puzzle de rezolvat este apărarea. Piesele de bază Vincent Kompany și Nicolas Lombaerts n-au prins lotul pentru Euro, din cauza unor accidentări. Denayer și Vermaelen par să fie favoriți la titularizare. Carrasco și Mertens se vor lupta pentru un loc de titular în banda dreaptă a formației de start. 

Euro 2016 Croația

Subašić - Srna, Ćorluka, Schildenfeld, Vida - Brozović, Modrić, Rakitić, Kovačić, Perišić - Mandžukić

  • Selecționerul naționalei croate are mai bătăi de cap. Cine va fi titular pe partea stângă, în locul accidentatului Josip Pivaric? Variantele sunt Domagoj Vida, Ivan Strinić și Šime Vrsaljko. Selecționerul Ante Čačić va folosi, probabil, ssistemul 4-2-3-1.

Ibrahimovic e unul  dintre cei mai periculoşi  adversari din lume
Ibrahimovic e unul dintre cei mai periculoşi adversari din lume

Euro 2016 Cehia

Čech - Kadeřábek, Sivok, M Kadlec, Limberský - Darida, Plašil - Dočkal, Rosický, Krejčí - Necid

  • Marek Suchý este suspendat pentru primul meci din grupă, așa că, pentru un loc de titular, se vor lupta Michal Kadlec și Roman Hubnik. În avanposturi selecționerul Cehiei are de unde alege, variantele fiind Tomáš Necid, David Lafata și Milan Škoda.

Euro 2016 Elveția

Sommer - Lichtsteiner, Lang, Djourou, Rodriguez - Fernandes, Xhaka, Behrami - Shaqiri, Seferović, Mehmedi

  • Pare să fie bătută în cuie doar jumătate din echipă. De la mijloc în sus oricine poate aspira la un loc de titular. 

Lloris; Sagna, Rami, Koscielny, Évra - Pogba, Sissoko, Matuidi - Griezmann, Giroud, Payet

  • Banda stângă este asigurată la francezi. Pe oricine va alege selecționerul Deschamps, fie că e vorba de Martial sau de Payet, Franța va fi redutabilă pe partea stângă. Avantaj în acest moment la titularizare îl are Payet.  

Raquel Mauri
Raquel Mauri

Euro 2016 Germania

Neuer - Höwedes, Hummels, Boateng, Hector - Kroos, Khedira - Müller, Özil, Draxler - Gomez

  • După accidentarea lui Rudigger, selecționerul Joachim Low trebuie să improvizeze în apărare. Fundașul central Howedes va fi sacrificat și va evolua în banda dreaptă. Mai sunt de lămurit posturile de mijlocaș dreapta și de vârf de atac. 

Euro 2016 Irlanda

Randolph - Coleman, Keogh, O'Shea, Brady - Walters, Whelan, McCarthy, Hendrick - Hoolahan - LongMartin O'Neill nu s-a hotărât, încă, dacă îl va folosi în apărare sau la mijloc pe Robbie Brady. 

Euro 2016 Irlanda de Nord

Carroll - Cathcart, McAuley, J Evans - McLaughlin, Norwood, McNair, Davis, Dallas - Ward, LaffertyÎn grupa de calificări, selecționerul Michael O'Neill a folosit un sistem tactic 4-3-3. Acum, pare să prefere un 3-5-2. Dileme sunt la postul de portar - fie Carroll, fie McGovern - la cel de mijlocaș la închidere - are de ales între Paddy McNair și Chris Baird - și în atac - Jamie Ward sau Conor Washington ar trebui să facă pereche cu Kyle Lafferty.

Euro 2016 Islanda

Kristinsson - Skúlason, R Sigurdsson, Árnason, Sævarsson - Gudmundsson, G Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason - Sigthórsson, FinnbogasonToți fotbaliștii din lotul selecționat de Lars Lagerbäck și Heimir Hallgrímsson au experiența jocului în echipă, așa că oricine va intra în linia de start nu poate aduce decât un plus. 

Euro 2016 Italia

Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Candreva, Florenzi, De Rossi, Giaccherini, Darmian - Pellé, Éder

Antonio Conte are mai bătăi de cap. Apărarea este bătută în cuie, dar, de la mijloc în sus, orice este posibil. Claudi Marchisio, Marco Verratti și Riccardo Montolivo au fost lăsați acasă din cauza unor accidentări iar Andrea Pirlo și Jorginho au sărit din schemă. Thiago Motta a prins lotul pentru Euro, dar acuză dureri la călcâi. 

Paul Pogba, mijlocașul lui Juventus și al naționalei Franței
Paul Pogba, mijlocașul lui Juventus și al naționalei Franței

Euro 2016 Polonia

Fabiański - Piszczek, Glik, Pazdan, Jędrzejczyk - Błaszczykowski, Krychowiak, Zieliński, Grosicki - Milik, LewandowskiPiotr Zieliński și-a făcut un loc în linia de start după un sezon foarte bun la Empoli. Este mult mai creativ decât rezerva sa, Krzysztof Mączyński.

Euro 2016 Portugalia 

Rui Patrício - Cédric, Pepe, Bruno Alves, Raphäel Guerreiro - Danilo, João Mário, João Moutinho, Adrien Silva - Nani, Cristiano Ronaldo

William Carvalho ar putea să îl înlocuiască, totuși, pe Danilo în linia de mijloc iar selecționerul Portugaliei să prefere un trio în linia de mijloc format din fotbaliști de la Sporting Lisabona. Eliseu ar putea fi o opțiune viabilă în apărare, în locul lui Raphäel Guerreiro.

Gianluigi Buffon, căpitanul naționalei Italiei
Gianluigi Buffon, căpitanul naționalei Italiei

Euro 2016 România

Tătărușanu - Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Raț - Pintilii, Hoban - Popa, Stanciu, Stancu - AndoneÎn mod sigur vom evolua în formula tactică 4-2-3-1, dar Iordănescu mai are câteva dileme. Gabi Torje ar putea să îl înlocuiască pe Adi Popa în timp ce, în atac, Andone și Claudiu Keseru au șanse egale de a prinde primul „11”. 

Euro 2016 Rusia

Akinfeev - Smolnikov, V. Berezutski, Ignashevich, Schennikov - Glushakov, Ivanov/Golovin, Samedov, Kokorin, Shatov - DzyubaAccidentarea lui Igor Denisov i-a dat planurile peste cap selecționerului Leonid Slutski care încă nu s-a hotărât cum va aborda primul meci din grupă, cel cu Anglia. 

Euro 2016 Slovacia

Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan - Kucka, Pečovský, Mak, Hamšík, Weiss - ĎurišMarek Hamšík va fi dirijorul Slovaciei, echipă debutantă la un turneu european. 

Euro 2016 Spania

De Gea - Juanfran, Piqué, Ramos, Alba - Busquets, Iniesta, Thiago - Silva, Nolito, MorataSe pare că va avea loc o schimbare de gardă, tânărul portar al lui Manchester United urmând a fi titularizat în detrimentul legendarului Iker Casillas. 

Euro 2016 Suedia

Isaksson - Lustig, Lindelöf, Granqvist, Olsson - Durmaz, Källström, Hiljemark, Forsberg - Berg, Ibrahimović

Evoluția foarte bună din această primăvară a lui Victor Lindelöf în tricoul Benficăi a fost recompensată cu titularizarea la Euro. Albin Ekdal este accidentat și va sări din schemă iar toate speranțele suedezilor vor sta în forma lui Zlatan. 

Portughezii își pun speranțele în Cristiano Ronaldo, proaspăt câștigător al Ligii Campionilor, cu Real Madrid
Portughezii își pun speranțele în Cristiano Ronaldo, proaspăt câștigător al Ligii Campionilor, cu Real Madrid

Euro 2016 Turcia

Volkan Babacan - Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner Erkin - Selçuk İnan, Volkan Şen, Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan Özyakup, Arda Turan - Burak Yılmaz

Titular de drept, Serdar Aziz a fost lăsat în afara lotului din cauza unei accidentări. Mehmet Topal va coborî în defensivă însă omogenitatea liniei de mijloc va fi afectată.

Euro 2016 Țara Galilor

Hennessey - Gunter, Chester, Williams, Davies, Taylor - Ramsey, King, Allen - Bale, Robson-KanuJoe Ledley nu va evolua în prima partidă din grupe, Andy King urmând să-i ia locul în linia de start. 


    Bale, cel mai scump jucător de pe planetă, îşi duce echipa spre EuropeneFoto: AP
Bale, cel mai scump jucător de pe planetă, îşi duce echipa spre EuropeneFoto: AP

Euro 2016 Ucraina

Pyatov - Fedetskiy, Khacheridi, Rakitskiy, Shevchuk - Stepanenko, Garmash, Rotan - Yarmolenko, Konoplyanka - ZozulyaEvoluția încântătoare în această primăvară de la Sahtior a lui Viktor Kovalenko i-ar putea garanta locul de titular în detrimentul lui Denys Garmash.

Euro 2016 Ungaria

Király - Kádár, Lang, Guzmics, Fiola - Nagy, Gera - Dzsudzsák, Kleinheisler, Németh - Szalai

Locul lui Krisztián Németh în linia de start este amenințat de Nemánja Nikolić, care a fost într-o formă de excepție în ultimele luni. Tamás Priskin și Ádám Szalai trag tare la antrenamente pentru un loc în avanposturi.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net