Baftă, "tricolori"!

Ultima actualizare:

    Iordănescu şi “tricolorii”  au gânduri mari pentru  turneul final francez
Iordănescu şi “tricolorii” au gânduri mari pentru turneul final francez

Opt ani! Atât au aşteptat românii o nouă prezenţă a “tricolorilor” la un turneu final. Duminică, fotbaliştii lui Iordănescu au ajuns în Franţa, ţara care va găzdui Campionatul European. Indiferent de simpatii sau antipatii, trebuie să le ţinem pumnii să ajungă în fazele superioare ale competiţiei şi să revină, aşa cum spera şi Alex Chipciu, cât mai târziu în România.

”Plecăm cu amintirea frumoasă de la ultimul meci al echipei naţionale, cu acea căldură cu care publicul şi-a luat la revedere de la noi. Şi pentru noi acea atmosferă înseamnă enorm”. Acestea au fost primele cuvinte ale lui Anghel Iordănescu înainte de decolarea spre Paris. Fotbaliştii, staff-ul tehnic şi cel medical, oficiali ai federaţiei au plecat duminică dimineaţă, la bordul unui charter, spre Franţa, cu încredere că vor putea face un turneu final de poveste. 

Îmbrăcaţi la patru ace, ”tricolorii” păreau că au coborât de pe catwalk. Dincolo de impresia artistică, la care au excelat, jucătorii României au părut relaxaţi şi motivaţi. 

Luni au primul antrenament

“Suntem încrezători în posibilităţile noastre, nu avem vedete, dar avem un grup unit, un grup care îşi doreşte performanţă şi sper ca jucătorii noştri să demonstreze că pot obţine această performanţă. Au fost jucători care au anunţat la ultima conferinţă că vor să-i scoată pe români în stradă şi sper să iasă datorită băieţilor. Sper să iasă în stradă de fericire”, a mai spus “Generalul” Iordănescu. 

Fotbaliştii le-au transmis fanilor mesaje pe reţelele de socializare. “Am plecat spre Franţa. Sper să ne întoarcem cât mai târziu! Hai România!”, a scris Chipciu, “Plecăm în Franţa. Am luat cu noi, în bagaje, 20 de milioane de inimi care bat pentru România”, a fost textul lui Adi Popa, în timp ce Gabi Torje a notat:” Dacă visele tale nu te sperie, nu sunt suficient de mari”.

Păziţi ca şefii de stat

După un zbor de aproximativ două ore, ”tricolorii” au aterizat la Paris. La aeroport au  fost aşteptaţi de autocarul naţionalei, colarat în albastru, galben şi roşu şi inscripţionat cu mesajul care a primit cele mai multe voturi din partea românilor, pe site-ul UEFA:”O echipă, trei culori şi milioane de inimi care bat pentru România”. Pentru că există în continuare ameninţarea teroristă, cu atât mai mult pe perioada turneului final, măsurile de securitate sunt şi ele extrem de severe. Tocmai de aceea, pe drumul de la Paris până la Tiara Mont Royal Chateau Chantilly, locul unde românii vor fi cantonaţi, delegaţia noastră a fost păzită în permanenţă de forţele de ordine franceze. Au fost dube cu jandarmi, motociclişti înainte şi în urma autocarului, dar şi un elicopter, care a survolat zona. Şi în faţa hotelului erau amplasate echipaje ale forţelor de ordine din Hexagon.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net