Senegal, prima echipă africană învingătoare la Cupa Mondială 2018

Ultima actualizare:

    Bucuria senegalezilor dupa producerea surprizei la Cupa Mondiala 2018FOTO: EPA
Bucuria senegalezilor dupa producerea surprizei la Cupa Mondiala 2018FOTO: EPA

Senegalul a produs una dintre marile surprize de până acum ale Cupei Mondiale. Ieri, africanii au învins cu scorul de 2-1 Polonia, echipă care a defilat în preliminarii în grupa României.

Ambele goluri au fost făcute cadou de către europeni. Mai întâi, în minutul 37, Cionek a deviat în propria poartă un şut de la 20 de metri, după care, în minutul 60, Niiang a majorat avantajul după o neînţelegere incredibilă a apărătorilor polonezi. Scorul final a fost stabilit de Krychowiak, în minutul 86. Astfel, după prima etapă, polonezii, marii favoriţi, ocupă ultimul loc în grupa H, la egalitate cu Columbia.

Senegalul devine prima echipă africană care obţine o victorie la actuala ediţie a turneului final al Campionatului Mondial şi se poziţionează bine pentru ocuparea unuia dintre cele două locuri care asigură calificarea în faza eliminatorie.

Polonezii au fost doar o replică palidă a echipei care ne spulbera la Bucureşti, în preliminariile competiţiei şi, dacă nu se va schimba ceva în jocul lor, nu au nici o şansă de a trece de faza grupelor.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net