Ronaldo le-a plătit spaniolilor amenda. Credeți că a fost de ajuns?

Ultima actualizare:

    Portughezul s-a răzbunat pe spanioli printr-un hatt-trick de senzație pentru pedeapsa record primită de la Fiscul madrilen chiar înainte de meciFoto: Getty
Portughezul s-a răzbunat pe spanioli printr-un hatt-trick de senzație pentru pedeapsa record primită de la Fiscul madrilen chiar înainte de meciFoto: Getty

Portugalia - Spania a fost considerat primul șoc al acestui turneu final și așa s-a dovedit. Cel mai spectaculos joc de până acum și un om al meciului clasic: Cristiano Ronaldo. Prima triplă a Balonului de Aur la un Campionat Mondial a fost marcată însă când și-o dorea cel mai tare.

Derby-ul Peninsulei Iberice se anunța dinainte unul interesant. Cu două zile înainte de fluierul de start Spania a rămas fără selecționer după ce Federația de la Madrid l-a demis pe Lopetegui pentru că a semnat cu Real Madrid, iar la debutul la CM 2018 a ajuns pe bancă legendarul Fernando Hierro. Apoi, cu doar câteva ore înainte de ultima încălzire, tot dinspre capitala Spaniei a venit o veste șoc și destul de controversată. Procesul în care Cristiano Ronaldo era judecat pentru evaziune fiscală a primit tocmai în ziua meciului un verdict final: doi ani de închisoare cu suspendare pentru atacant și o amendă de 18,8 milioane de euro. Portughezul a luat foc la auzul acestei mizerii și i-a suspectat pe spanioli că au făcut-o intenționat în ziua meciului, pentru a-l destabiliza psihic. N-a fost însă așa, iar CR7 a demonstrat că e un mare campion tocmai pentru că se descurcă de minune în asemenea situații. Portughezul a intrat pe teren mai montat ca niciodată și le-a întors "fraților" amenda.

Amenință recordul lui Fontaine

A marcat trei goluri Spaniei, primele din cariera sa în poarta lui De Gea și ai lui, și primul hatt-trick la un Mondial pentru el din patru la care a participat. Aceste reușite au însemnat practic salvarea unui punct mare pentru lusitani, care nu erau cotați cu prea mari șanse înainte de joc. La final, lucruri obișnuite. Toată lumea la picioarele lui Ronaldo, cu excepția vechilor și eternilor săi dușmani din Primera Division. "E cel mai bun din lume. E fabulos. N-am mai văzut niciodată așa ceva și nu sunt chiar tinerel", a declarat selecționerul său, Fernando Santos. "Așa face el. Cade într-una pe jos și primește lovituri libere și penalty-uri deși abia e atins. Așa a marcat și acum, plus greșeala lui De Gea", a declarat Gerard Pique, catalanul cu care Ronaldo se duelează în Spania de un deceniu. Pentru ambii granzi urmează meciuri pe care sunt obligați să le câștige, cu Maroc și Iran, iar dacă Ronaldo continuă să înscrie în acest ritm atunci recordul francezului Just Fontaine, 13 goluri la un singur Mondial, în Suedia 1958, e serios amenințat.

Nu mai are viitor în Spania, iar șeicii sunt în Rusia

Plecarea lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid în această vară era destul de probabilă, dar după ultimele evenimente pare aproape sigură. Portughezul e supărat rău pe spanioli și pe autoritățile de la Madrid și a anunțat că nu mai are de gând să revină pe Bernabeu după Mondial. Șeicii lui Paris Saint Germain s-au urcat în primul avion privat și sunt deja în Rusia, unde îi fac lui Ronaldo curte mai ceva ca într-un roman de Tolstoi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net