Paolo Guerrero va putea juca la CM de fotbal după ce suspendarea sa a fost... suspendată

Ultima actualizare:

    Paolo Guerrero va putea juca la CM din RusiaFoto: EPA
Paolo Guerrero va putea juca la CM din RusiaFoto: EPA

Găsit vinovat pentru dopaj, Paolo Guerrero, căpitanului echipei Peru, va putea evolua la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Rusia. Tribunalul Federal Elveţian a suspendat sancţiunea în cazul său. Fotbalistul ar putea fi suspendat din nou după CM.

La 19 februarie, Agenţia Mondială Antidoping (WADA) ceruse o suspendare pentru cel puţin un an a lui Guerrero, depistat pozitiv (metabolit de cocaină) la un meci cu Argentina, în 5 octombrie 2017. Iniţial, fotbalistul a fost suspendat un an, iar apoi sancţiunea a fost redusă la şase luni. Însă jucătorul a dorit anularea totală a sancţiunii, astfel că s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), care a decis, în 14 mai, ca suspendarea lui să fie mărită la 14 luni.

Peruanul le-a mulţumit pe Facebook tuturor celor care l-au susţinut şi le-a promis fanilor că va face totul pentru a le oferi bucurii la Campionatul Mondial. “Lupta mea continuă şi de aceasta se vor ocupa avocaţii mei. Alături de colegii mei mă angajez să dau totul pentru a-i oferi ţării mele bucurii noi şi mai mari. Nu mai există limite. Nu mai există vise imposibile. Asta demonstrează că atunci când ne unim totul este posibil”, a spus fotbalistul.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunţat că nu va contesta solicitarea fotbalistului de suspendare a sancţiunii.

La turneul final al Campionatului Mondial de fotbal care va avea loc în Rusia, din 14 iunie, Peru este în aceeași grupă ă cu Franţa, Australia şi Danemarca.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net