Merge Salah la Campionatul Mondial? Care este starea recuperării fotbalistului egiptean

Ultima actualizare:

    Momentul în care Ramos l-a faultat pe Salah în finala Ligii Campionilor şi a devenit cel mai urât jucător de pe planetă. Totul se poate schimba însă în doar o lunăFOTO: EPA
Momentul în care Ramos l-a faultat pe Salah în finala Ligii Campionilor şi a devenit cel mai urât jucător de pe planetă. Totul se poate schimba însă în doar o lunăFOTO: EPA

Accidentarea lui Mohamed Salah în finala Ligii Campionilor i-a pus pe jar pe toţi iubitorii fotbalului. De sâmbătă, aceştia pun veşnic întrebarea: merge Salah la Campionatul Mondial? Click! încearcă să răspundă la această întrebare.

Veştile din tabăra celor de la Liverpool sunt destul de bune. Mohamed Salah, a început un tratament în Spania pentru accidentarea la umăr suferită la finala Ligii Campionilor cu Real Madrid. Salah este însoţit de staff-ul medical al echipei Liverpool, iar medicul naţionalei egipetene şi preşedintelui forului i se vor alătura miercuri. Toate aceste eforturi se fac pentru ca răspunsul la întrebarea: „merge Salah la Campionatul Mondial?” să aibă un raspuns pozitiv. Mohamed Salah va fi pe lista celor 23 de jucători ai Egiptului, în lotul din 4 iunie.

Petiţie pentru suspendarea lui Ramos după accidentarea lui Salah

Verdictul medicilor după accidentarea lui Salah de către Ramos a fost că a suferit o accidentare la „ligamentele articulaţiei umărului”. Perioada de indisponibilitate ar fi de doar două săptămâni. Fanii egipteanului au fost extrem de revoltaţi de gestul căpitanului Realului, Sergio Ramos, care l-a faultat voit pe african. O petiţie online prin care se cere FIFA şi UEFA să-l suspende pe Ramos pentru accidentarea atacantului Mo Salah. Aceasta a fost semnată de peste 300.000 de persoane. „Sergio Ramos reprezintă un exemplu îngrozitor pentru generaţiile viitoare de fotbalişti. În loc să câştige meciuri în mod corect, el foloseşte trucuri şi sfidează spiritul jocului şi fair-play-ul. UEFA şi FIFA ar trebui să ia măsuri împotriva lui Ramos şi a altor jucători de acest fel, folosind înregistrările video ale partidelor, pentru a păstra spiritul jocului", se arată în motivarea petiţiei, de pe change.org.

Merge Salah la Campionatul Mondial? Ce spun medicii

Sâmbătă, Mohamed Salah a părăsit terenul în lacrimi, în minutul 31, al meciului cu Real Madrid, la scorul de 0-0, după ce şi-a accidentat umărul în urma unui duel pentru balon cu Sergio Ramos. El a fost înlocuit cu Adam Lallana. Madrilenii au cucerit trofeul după ce s-au impus cu 3-1. Salah a suferit o accidentare la "ligamentele articulaţiei umărului", a anunţat federaţia egipteană. Perioada de indisponibilitate ar fi de doar două săptămâni, astfel că jucătorul ar putea evolua la Cupa Mondială din Rusia cu naţionala Egiptului.

Un avocat cere un miliard de euro despăgubiri de la Ramos

Cea mai ciudată acţiune vine din Egipt, de unde avocatul egiptean Bassem Wahba a spus că a pregătit un dosar pe care l-a trimis la FIFA şi în care îi va cere lui Sergio Ramos despăgubiri de un miliard de euro pentru accidentarea pe care i-a provocat-o lui Mohamed Salah. Conform declaraţiilor acestuia, citate de telekomsport.ro, „Ramos l-a accidentat intenţionat pe Salah şi ar trebui pedepsit pentru faptele sale. Am făcut un dosar şi am depus o plângere la FIFA. Voi cere compensaţii, care pot atinge un miliarde de euro, pentru daune psihice şi fizice provocate lui Salah şi poporului egiptean”, a declarat Bassem Wahba pentru televiziunea Sada El-Balad.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net